la firma unde lucrez s-a luat decizia de modificare program de munca. In contractul de munca este stipulat 40 ore pe saptamana, program de la 8 la 16. Efectiv se lucreaza de la 8 la 17.30 cu o ora pauza de masa. Acum conducerea firmei doreste reducerea pauzei de masa la 30 minute, fara a se pleca insa mai repede din firma, precum si o sambata pe luna lucratoare. Este o decizie primita miercuri, care se doreste aplicata in sambata aceleasi saptamani anuntului.
Daca nu ma duc sambata la munca, ma poate sanctiona legal cumva? Imi pot desface contractul de munca disciplinar?
Pentru acest motiv nu va pot concedia deoarece aveti stipulat in CIM un numar de 40 de ore /saptamana!
Insa in mod cert va vor cauta alte motive de concediere fiindca veti fi persoana care va face opinie separata si acest lucru nu este benefic pentru patron in cadrul unui grup de lucru! B-)
Avind invedere ca respect in timpul saptamanii programul impus de 9 ore, si stau chiar mai mult de atit pentru rezolvarea de alte urgente (fie vorba, ca toate sint urgente la noi), daca vor gasi alte metode de a ma penaliza, cum ma pot apara?
Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.
Pentru sambata in discutie mi se cere sa fac cerere de concediu de odihna, dar fara sa completez data, sau daca o completez, pentru o data din timpul saptaminii. Daca nu fac asta voi intra pe lista de disponibilizari din urmatoarea restructurare (peste 2-3 luni). Cum pot evita acest lucru? Iar daca nu pot, ulterior ii pot da in judecata pentru concediere abuziva?
Codul muncii
angelica36
buna ziua
daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)