avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie din Comitetul executiv al asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie din Comitetul executiv al asociatie de proprietari

Buna ziua !

Sunt membru in comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
Doresc sa imi dau demisia dar domnul presedinte nu mi-o accepta (incercand sa ma convinga sa renunt la gest).
Cum ar trebui sa procedez pentru a avea dovada faptului ca mi-am inaintat demisia la data de... (atata timp cat nu pot primi un numar de inregistrare sau o semnatura a presedintelui pe acea cerere) ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: TTina , utilizator 09:47, 11 Aprilie 2017
Nu trebuie sa demonstrati nimanui ca nu vreti sa mai faceti parte din comitet.

Nu ati avut incheiat un contract individual de munca sau de mandat cu asociatia, prin urmare nu aveti de unde demisiona.

Depuneti in cutia postala a asociatiei (daca exista) sau a presedintelui o notificare in atentia presedintelui ap prin care il informati despre renuntarea la calitatea de membru al comitetului executiv incepand cu data x.

Nu trebuie sa primiti niciun acord din partea nimanui.
Dv ati fost numit membru in comitetul executiv al asociatiei de proprietari ca urmare a actului dv unilateral de vointa de a accepta sa exercitati responsabilitatile respectivei functii
Daca intentionati sa renuntati a mai exercita responsabilitatile functiei,urmeaza sa informati oficial presedintele de asociatie despre interesul dv
@cyan
Renuntarea exercitarii atributiilor aferente unei functii in cadrul asociatiei de proprietari nu se realizeaza prin notificare
NOTIFICÁRE, notificări, s. f. Acțiunea de a notifica și rezultatul ei. ♦ Comunicare scrisă adresată unei persoane, prin organul competent, în scopul de a o informa că un fapt sau un act juridic a fost îndeplinit sau urmează să fie îndeplinit; notificație. ♦ Înștiințare oficială făcută de un stat altor state, printr-o notă diplomatică, cu privire la poziția sa într-o anumită problemă internațională.

Conform dispozitii in vigoare inclusiv ale NCC ,institutia notificarii intra in responsabilitatea si poate fi intocmita numai de catre anumite persoane specializate
Haideti sa ii spunem in loc de "notificare", informare, comunicare, scrisoare, adresa.
Scopul este acelasi!
Stiu ca demisia e un act unilateral dar am presupus ca totusi am nevoie de o 'dovada' a faptului ca mi-am depus-o.
Nu cred ca e suficient sa nu particip la intalnirile comitetului executiv si sa nu semnez.
Asta era nelamurirea mea.
Deci exista si varianta de a pune demisia in cutia postala sau eventual a o trimite prin posta (cu confirmare de primire).

Va multumesc tuturor pentru amabilitatea de a-mi fi raspuns cu atat promptitudine ! :)

Sa aveti sarbatori binecuvantate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deoarece nu pot iesi din comitetul asociatie pe viata, pot depune ... marius.dumitrescu marius.dumitrescu deoarece nu pot iesi din comitetul asociatie pe viata, pot depune cerere de iesire din asociatie ? Exista vre-o specificatie legala care ma obliga sa raman pe ... (vezi toată discuția)
Demisia din comitetul executiv Constanta Loga Constanta Loga Care este documentul (notificare,proces verbal)prin care se anunta presedintele unei asociatii de proprietari cu privire la demisia unui membru din comitetul ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)