avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu raniti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu raniti

Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi legat de urmatoarea problema:
- fratele meu lucreaza pe autocar ce fac curse externe si din pacate joi seara in apropiere de Arad pe DN7 a facut un accident rutier, el fiid la volanul autocarului.
A vrut sa depaseasca un tir, acesta efectiv a accelerat si nu l-a lasat sa depaseasca astfel ca fratele meu s-a vazut nevoit (pe contrasesns fiind) sa franeze deoarece din sens opus venea un autoturism . in urma coleziunii desi a redus viteza aprope de oprire sa zic , autoturismul ce avea 5 pasageri (2 barbati , o femeie si 2 adoslescenti) a intrat frontal . femeia si barbatul (sofer) -femeia statea in spate sunt in spital arad avand coaste rupte, picior rupt ,fractura de bazin. Pasagerii erau BULGARI .
S-a retinut permisul , eliberandu-i o dovada pe care tb sa o reinnoiasca la 30 zile parca.
Mentionez ca tiristul a plecat in continuare si desi a vazut si cauzat accidentul nu l-a cautat nimeni sa zic.
Spuneti-mi va rog care sunt pasii si procedurile? Ce se poate intampla? neavand nicio idee de asa ceva?!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:41, 12 Aprilie 2017
aici nu avem autor neidentificat; in caz ca nu ati observat, autorul insusi a facut postarea
multumesc mult de sfaturi. o sa mai revin daca am nedumeriri....
se poate ajunge pana la inchisoare ????
Nu.
Cinematica depasirii TIR-ului de catre autocar se poate stabili prin analiza cardurilor tahograf. In functie de configuratia drumului se poate stabili, de catre un expert tehnic judiciar, daca conducatorul autocarului s-a angajat regulamentar in depasire sau nu. Se va efectua o expertza tehnica judiciara pentru stabilirea modului de producere a accidentului si a posibilitatilor de evtare a acestuia. Expertiza se va dispune spre sfarsitul cercetarii penale, atunci cand celelalte probe sunt administrate.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Amenda penala? silviuteodor1986 silviuteodor1986 Am fost implicat intr-un accident rutier cu victime(victimele nu au avut nimic,insa unul din ei a mers la spital si acolo a spus ca a avut loc accidentul si ca ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, vatamare din culpa, nup - se mai suspenda/anuleaza permisul? cyan cyan daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier -victima pasager nucu26 nucu26 care sunt pasii posibili in cazul unui accident rutier in care victima este pasagerul care a beneficiat de serviciile upu,se poate repara masina cu asigurarea ... (vezi toată discuția)