avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren in folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren in folosinta

Buna ziua doresc sa aflu care sunt riscurile cumpararii unui imobil cu teren in folosinta de la primarie.Exista riscul de a mi se lua terenul de catre primarie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:30, 18 Aprilie 2017
Dacă prin "folosință" vreți să spuneți concesiune de la primărie, veți avea drept de proprietate asupra imobilului și terenului doar pe durata existenței imobilului. Adică dacă imobilul se dărâmă din cauza vreunei calamități sau a vechimii, terenul va reintra în posesia primăriei. La o nouă reconcesiune, dvs. veți avea prioritate.
Minim 30% din imobil este fundatia. Fundatia se "darama" mai greu, eventual daca pleaca dealul sau daca o extrage cineva din locul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan de cumparat CALIN74 CALIN74 am posibilitatea de a cumpara un teren de la o persoana care l-a primit de la Primaria unde domiciliaza cu titlu de concesionare pt. a=si intemeia o familie si ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
O lamurire privind legea 18/1991 va rog! claudia.m claudia.m Buna tuturor, Am nevoie de o lamurire privind legea 18/1991, si în special Art. 36. (1)\"[i]Terenurile aflate în proprietatea statului, situate în ... (vezi toată discuția)