Am cumparat o casa in urma cu 9 ani in baza unei hartii de mana incheiata in prezenta a 2 martori care atesta ca am achitat3/4 din valoarea proprietatii urmand ca restul de bani sa fie achitat odata cu legalizarea acestui act. Intre timp proprietarul initial al imobilului a decedat iar sotia acestuia nu a facut act de succesiune ptr ea si cei 2 copii minori incat sa pot achita restul de bani si a legaliza actul de vanzare cumparare.Mai mult s-a mutat la o adresa necunoscuta incat o caut de 3 ani.Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ptr.a clarifica situatia de mai sus. Va multumesc anticipat.
Trebuie sa faceti actiune in instanta pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu de proprietate! Verificati de asemenea la camera notarilor publici daca s-a deschis dosar succesoral pe numele defunctului! Si verificati la ecidenta populatiei daca sotia figureaza la aceeasi adresa sau a solicitat schimbarea adresei si a actului de identitate!B-)
Situatia va fi certa dupa ce va veti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil , in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare cumparare!
sfatul primit de la colegul meu, dl mihai grigore este pertinent .
cu o precizare: intai demarati procedurile de verificare la Camera Notarilor Publici si respectiv la evidenta populatiei .
ulterior introduceti in instanta actiune in constatare .
daca reusiti sa luati legatura cu succesorii vanzatorului, afland si adresa de domiciliu a acestora , ii puteti notifica initial prin executor judecatoresc, sa se prezinte la o anumita data, in vederea perfectarii contractului de vanzare-cumparare.
in caz ca nu se prezinta la data precizata in notificare , puteti demara actiunea in instanta .
succes =D>