avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil in baza unui act de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil in baza unui act de mana

Am cumparat o casa in urma cu 9 ani in baza unei hartii de mana incheiata in prezenta a 2 martori care atesta ca am achitat3/4 din valoarea proprietatii urmand ca restul de bani sa fie achitat odata cu legalizarea acestui act. Intre timp proprietarul initial al imobilului a decedat iar sotia acestuia nu a facut act de succesiune ptr ea si cei 2 copii minori incat sa pot achita restul de bani si a legaliza actul de vanzare cumparare.Mai mult s-a mutat la o adresa necunoscuta incat o caut de 3 ani.Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ptr.a clarifica situatia de mai sus. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:12, 18 Septembrie 2009
Trebuie sa faceti actiune in instanta pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu de proprietate! Verificati de asemenea la camera notarilor publici daca s-a deschis dosar succesoral pe numele defunctului! Si verificati la ecidenta populatiei daca sotia figureaza la aceeasi adresa sau a solicitat schimbarea adresei si a actului de identitate!B-)
~ Conținut șters la cerere ~
Situatia va fi certa dupa ce va veti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil , in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare cumparare!
instanta de judecata decide, dar o sa fie destul de complicat
sfatul primit de la colegul meu, dl mihai grigore este pertinent .
cu o precizare: intai demarati procedurile de verificare la Camera Notarilor Publici si respectiv la evidenta populatiei .
ulterior introduceti in instanta actiune in constatare .

daca reusiti sa luati legatura cu succesorii vanzatorului, afland si adresa de domiciliu a acestora , ii puteti notifica initial prin executor judecatoresc, sa se prezinte la o anumita data, in vederea perfectarii contractului de vanzare-cumparare.
in caz ca nu se prezinta la data precizata in notificare , puteti demara actiunea in instanta .
succes =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere act de vanzare-cumparare (finalizare acte cadastrale) julyana78 julyana78 Buna ziua, In data de 15 sept 2008 am semnat un act la notar cu un constructor prin care imi ceda dreptul la un imobil pe care l-am platit integral cu teren ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)
Obtinere hotarare judecatoreasca echivalenta cu act de vanzare-cumparare bogdanmarinela bogdanmarinela X cumpara de la Y un teren intravilan in baza unei chitante de mana cu martori.Vanzatorul si sotia acestuia decedeaza fara urmasi. Terenul in cauza este ... (vezi toată discuția)