Voi propune o situatie mai neobisnuita si nediscutata.
Situatie concreta:
Eu, viitoare mamica, pot beneficia de CCC.
Dupa concediul post-natal, eu si sotul dorim ca sotul sa intre primul in luna lui de drept de CCC. Este un caz pe care nu l-am mai intalnit deoarece majoritatea iau aceasta luna la final.
Intrebari:
1. Este posibil?
2. Daca este posibil, ce anume trebuie sa faca angajatorul mamicii? Stiu ca in momentul in care tatal intra in luna lui de drept, mama trebuie fie sa mearga la munca, fie sa opteze pentru concediu fara plata. In situatia mea voi vrea sa optez pentru concediu fara plata(ma inteleg cu angajatorul).
Intrebarea 3: angajatorul intai baga mama in concediu fara plata pentru ca tatal sa poata intra in ccc, iar abia apoi dupa ce termina tatal luna sa, suspenda contractul mamei pentru ca ea sa intre in ccc? Sau cum anume procedeaza? Care este succesiunea actiunilor pe care angajatorul trebuie sa le faca? Astept parerea dumneavoastra cu interes.
1. Este posibil ca tatal sa intre prima luna in CCC si apoi mama.
2. Angajatorul mamicii nu are nicio legatura cu CCC pentru tatal copilului.
Mama poate opta pentru concediu fără plată acordat de angajator sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
3. Pasii sunt:
- tatal intra in CCC, mama in CFP.
- La incetarea CFP-ului mamei, tatal depune cerere de incetarea a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii , mama depune cerere de acordare a CCC, iar angajatorul mamei emite decizia de suspendare a c.i.m.
- mama depune actele pentru indemnizatie la primaria in raza careia are domiciliul.
Eu priveam in paralel situatia: ce anume face angajatorul mamei in timp ce tatal este in CCC, pentru a fi totul in regula. De aceea intrebam ce face angajatorul mamei. Imi place sa inteleg tot procesul atat la mama cat si la tata. Multumesc !
Ccc
comancorinaadelina
Buna ziua, an gasit textul de mai jos, dar nu am inteles exact regula de aplicare:
,, Dacă ambele persoane din familie au dreptul la CCC, regula este că ... (vezi toată discuția)