as vrea sa aflu mai multe detalii in legatura cu inchiderea unui SRL-D care a beneficiat de programul START 2015 cu guvernul. In mare, sunt unicul asociat al firmei si de altfel si unicul creditor, in afara de Guvern, care mi-a acordat o suma de bani prin acest program cu conditia sa mentin 3 angajati Full time pe parcursul a 3 ani de zile. Momentan, sunt exact la 1.5 ani in acest program. Eu am creditat firma cu mult mai multi bani (marfa spre vanzare, salarii, chirii, taxe, etc) dar din cauza proiectelor prea putine, nu mai pot face fata cu cheltuielile si doresc sa inchid firma.
As vrea sa stiu daca dumneavoastra cunoasteti detalii de acest gen, daca stiti de vreo lichidare de firma care a beneficiat de un program cu statul, cat dureaza, cum se face lichidarea (doar catre stat, sau se impart banii intre toti creditorii) si alte detalii folositoare.
Dacă mergeți pe varianta lichidării voluntare, atunci va trebui să vă asumați și să acoperiți toate pierderile înregistrate până acum.
Va trebui să restituiți AIPPIMM sumele primite, plus beneficiile acordate (cota de CAS angajator pe care nu ați mai achitat-o bugetului de asigurări sociale pentru cele trei salarii, scutirea de taxe la înmatricularea în Registrul Comerțului).
Aceste sume au regimul de creanțe fiscale, vor fi comunicate de AIPPIMM către ANAF care vă va calcula accesorii (dobânzi și majorări) de la data acordării beneficiilor până la achitarea integrală.
Faceți un calcul și vedeți ce e mai avantajos: lichidare, cu asumarea plății acestor datorii sau să continuați să achitați salarii, măcar până vă expiră perioada contractuală.
va multumesc pt raspuns. Am inteles ce ati spus doar ca, pe programul START 2015 nu au fost clauze pentru alte beneficii gen: salarii, taxe sociale etc. Suma respectiva a fost strict in vederea achizitionarii unor bunuri pentru firma. La angajati, intr-adevar, proiectul s-a facut pe 2 angajati, dar eu aveam deja SRL-D infiintat cu un an inainte, iar scutirea de taxe si impozite e data catre orice SRL-D. Doar de anul acesta am inteles ca s-au schimbat regulile la START si poti introduce si salarii pe proiect. Cu alte cuvinte, nu vad de ce as fi nevoit sa platesc diferenta de taxe sociale. Cat despre asumarea pierderii, nu prea am ce face..
Pe internet am mai gasit ceva in legatura cu speta asta, in sensul ca se vorbea de restituirea creditelor in functie de sumele creditate, sau altcineva scria ca toti ceilalti creditori vor fi favorizati de primirea creditelor, iar eu fiind si unicul asociat si creditor, indiferent de faptul ca am creditat firma cu mult mai multi bani decat ceilalti creditori, voi fi lasat la urma (practic ceilalti isi primesc banii si eu nu). Stiti ceva in legatura cu distribuirea banilor?
Srl-d
anita10
Buna ziua, va rog lamuriri cu privire la mai multe intrebari:1.pentru un SRL-D unic actionar contabil cu studii medii cu calificare contabil poate tine ... (vezi toată discuția)