avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face in caz de seful nu imi accepta demisia si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face in caz de seful nu imi accepta demisia si ma obliga cu amenintari sa raman la munca

Buna ziua. Am o problema cu locul de munca,mi.am dat demisia pe 1 aprilie (din motive atat personale cat si medicale)si sefu meu nu mi.a acceptat nimic ci a inceput cu amenintari(el lucreaza pe la ANAF,asta din cate spune el). Ma ameninta ca daca plec o sa imi faca rau,ca nu o sa ma mai angajeze nimeni,ca o sa imi arate el de ce este in stare. Precizez ca nu as vrea sa ma duc sa il reclam la ITM(cu toate ca nu prea mi s.a respectat nici un drept cu toate ca am 1 an si 4 luni de cand lucrez la firma lui) pentru ca nu as vrea sa intru in alte probleme. Intrebarea mea este urmatoarea: daca plec chiar daca a semnat sau nu demisia imi poate face vreo ceva??
Mulțumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator. Asadar, demisia nu are cum sa fie aprobata de angajator, el ia doar la cunostinta de intentia dvs. de a inceta c.i.m.

Angajatorul are obligatia sa va inregistreze cererea, altfel este pasibil de o sanctiune contraventionala daca sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vor sa imi aprobe demisia la zi elmauss elmauss Buna ziua, nu imi este aprobata demisia la zi. Astazi am cerut-o. Am propus apoi sa imi dea la zi de la 1 nov. si nici asa nu vor. Eu nu pot sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Demisie User789 User789 Buna ziua, mi-am dat demisia in ianuarie cu acordul partilor. Data de incheiere 5 mai 2020. Saptamana trecuta am pus problema sa existe intelegere sa pot pleca ... (vezi toată discuția)