avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

as dori sa-mi rasp la urmatoare ploblema,tata vrea sa divorteze de mama din motiv ca bea si el nu mai suporta calvaru asta,insa ea zice ca fara semnatura ei el nu poate divorta si la partaj cum va fi in caz ca vor sta in acelasi apartament.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:56, 18 Septembrie 2009
Pentru faptul ca mama dvs nu este de acord cu divortul asta nu inseamna ca tatal nu poate introduce actiune de divort!
[ link extern ]
Partajarea imobilului se va face in masura in care acest lucru este posibil! In cazul in care nu se poate partaja imobilul va fi acordat uneia dintre parti cu dreptul de incasare a sultei pentru cealalta parte!B-)
tata poate sa divorteze de mama oricum chiar si fara semnatura ei.
daca apartamentul e bun comun, fie il vand si impart banii fie unul ramane cu apartamentul, despagubindu-l pe celalat pt partea lui...

av.m.vasilescu
Indiferent de semnatura mamei dvs.,pentru un divort de comun acord sau fara aceasta ,pentru o desfacere a casatroriei "clasica" ,prin administrare de probe,tatal dvs. daca doreste divorteaza si poate divorta in mod legal,atata timp cat demonstreaza ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate.
De asemeni poate introduce,ulterior si actiune de partaj,urmand ca valoarea acestuia sa fie impartita in doua,iar partea careia ii este atribuit trebuie sa plateasca sulta catre cealalta.
Este bine sa incercati,iar daca veti reusi o impacare intre ei ,sa stiti ca poate fi o realizare mare.
tatiana campeanu a scris:

as dori sa-mi rasp la urmatoare ploblema,tata vrea sa divorteze de mama din motiv ca bea si el nu mai suporta calvaru asta,insa ea zice ca fara semnatura ei el nu poate divorta si la partaj cum va fi in caz ca vor sta in acelasi apartament.:sorry:


Daca relatiile de familie sunt foarte afectate , mariajul , cu greu mai poate functiona, iar legiutorul a inteles sa puna la dispozitie sotilor o posibilitate de incetare a acestuia .
Chiar in lipsa acordului paratului , instanta de judecata aprecieaza mijloacele de proba existente , constatand imposibilitatea de convietuire , in speta , din cauza unei dependente , care , in functie de severitatea acesteia , e mai usor , sau mai greu de acceptat.
Prezenta paratului nu e , nicidecum , obligatorie.

Poate fi investita cu o cerere introductiva de instanta judecatoria in a carei raza teritoriala au avut ultimul domiciliu cei doi soti (amintind culpa exclusiva a sotiei ), si ,gandind ca nici intelege cu privire la partajarea bunurilor comune nu va exista , tot instanta se va putea pronunta asupra impartelii.;)

Succes.
dvs in calitate de copil al lor, ar trebui sa incercati sa-i ajutati sa-se depaseasca problemele !!

divortul se poate introduce doar de tatal dvs, neavand nici o relevanta daca mama dvs este sau nu de acord in acest sens .
iar in privinta imobilului, daca acesta a fost dobandit de catre parintii dvs in timpul casatoriei, constituie bun comun al sotilor, si regula generala este ca se va imparti 50%-50% .
in functie de probatoriul administrat , daca se va ajunge in instanta, in functie de contributia sotilor la dobandirea imobilului, se vor stabili exact prin expertiza cotele .

Alte discuții în legătură

Divort urat cristinnaX cristinnaX va scriu in numele mamei, si cer ajutor. tatal meu bea de zeci de ani, eu doar asa mi-l aduc aminte. noi am fost 4 frati la parinti, iar acum toti suntem ... (vezi toată discuția)
Partaj ?? urgent!! Va rog, am nevoie de un sfat urgent. Parintii mei au divortat acum 12 ani. Au ca proprietate comuna un apartmanent cu 2 camere achizitionat inainte de '89. ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Carlla Carlla Nu stiu daca am deschis topicul acolo unde trebuie dar sper sa fie ok, daca nu o sa rog moderatorii sa-mi mute topicul. Am o singura intrebare: \"Cine cu ... (vezi toată discuția)