avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

as dori sa-mi rasp la urmatoare ploblema,tata vrea sa divorteze de mama din motiv ca bea si el nu mai suporta calvaru asta,insa ea zice ca fara semnatura ei el nu poate divorta si la partaj cum va fi in caz ca vor sta in acelasi apartament.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:56, 18 Septembrie 2009
Cererea de divort poate fi introdusa de tatal dumneavoastra, independent de vointa mamei, la judecatoria din circumscriptia unde sotii domiciliaza. Se numeste divort pentru motive temeinice, iar tatal trebuie sa probeze ca relatiile de casatorie sunt grav si iremediabil vatamate, astfel ca aceasta casatorie nu mai poate continua.
Cat priveste partajarea bunurilor dobandite de parinti in timpul casatoriei, tatal poate sa solicite impartirea bunurilor atat odata cu cererea de divort, cat si separat, printr-o cerere introdusa ulterior ramanerii definitive si irevocabile a hotararii de divort.
Sau , in cazul in care divortul e ingreunat de partaj , instanta de judecata poate dispune disjungerea (judecarea partajului separat de actiunea de divort.)
va multumesc mult pt raspuns:))
Eu ca copil am incercat asta de multi ani,dar se vede ca tata sa saturat de viata asta a lor.Si alta intrebare tata nu are martori sa demonstreze necazu lui,si noi ca copii nu vrem sa ne bagam,cu frica ca mama ne va ura pana la moarte,vecini aud urletele ei dar nu iti vine nimeni,cei de facut.Asi dori din inima sa nu divorteze ca sufar foarte mult,dar ce putem face daca ea ca mama bea si nu poate sa se lese,cei de facut dragii mei sfatuitima:sorry:
Sub nici o forma copiii nu pot sa fie audiati ca si martori in cadrul procesului de divort al parintilor.
Insa alte rude pot sa fie audiate.....parintii , fratii, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort urat cristinnaX cristinnaX va scriu in numele mamei, si cer ajutor. tatal meu bea de zeci de ani, eu doar asa mi-l aduc aminte. noi am fost 4 frati la parinti, iar acum toti suntem ... (vezi toată discuția)
Partaj ?? urgent!! Va rog, am nevoie de un sfat urgent. Parintii mei au divortat acum 12 ani. Au ca proprietate comuna un apartmanent cu 2 camere achizitionat inainte de '89. ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Carlla Carlla Nu stiu daca am deschis topicul acolo unde trebuie dar sper sa fie ok, daca nu o sa rog moderatorii sa-mi mute topicul. Am o singura intrebare: \"Cine cu ... (vezi toată discuția)