avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate executare silita prima casa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

executare silita prima casa

Buna ziua,

Am avut o restanta la un credit de prima casa ( ultima plata a fost inregistrata pe 20 februarie cand aveam 2 rate restante, iar la momentul inceperii executarii - 23/24 Martie erau 3 rate restante ). In aceasta perioada banca nu a putut lua legatura cu mine la telefon, si au anuntat la locul de munca faptul ca voi fi raportat la biroul de credite. Cateva zile mai tarziu am revenit in tara si am sunat la banca pentru a rezolva situatia ( intre timp banca a si inceput procedura de executare silita fara a anunta acest lucru). Am achitat toate restantele insa executarea silita nu a fost incetata.

Institutia bancara are dreptul de a incepe executarea silita in cazul in care eu nu am primit nici un fel de informare in acest sens? Nu am primit nicio scrisoare, email, mesaj, acest lucru mi-a fost comunicat doar telefonic ( in sensul ca procedura de executare a inceput deja ) in ziua in care am sunat eu la banca si am anuntat ca voi plati in termen de 3 zile toata suma restanta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RazvanStefanRadu , utilizator 17:14, 12 Aprilie 2017
Buna ziua,

Executarea silita se efectueaza, cu exceptia executarii prin poprire, dupa ce v-a fost comunicata o somatie de executare.

Faptul ca dvs ati achitat restantele nu afecteaza executarea silita pt ca ea vizeaza probabil intreg creditul, acesta fiind declarat scadent anticipat dupa ce dvs ati inregistrat intarzieri la plata ratelor.

Daca nu v-a fost comunicata somatia sau daca considerati ca aveti alte motive de nelegalitate a executarii puteti face contestatie la executare.

Succes,
Buna ziua,

Am inteles, multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii unei executari silite maimagda maimagda buna, am o problema legate de o executare silita; am in ramas in urma cu plata ratelor la un credit ipotecar cu vreo 5 luni am fost notificati de banca prin ... (vezi toată discuția)
Contract bancar vandut de 2 ori bogdan_ciprian bogdan_ciprian Buna ziua, Sa va descriu pe scurt problema: in 2006 am luat un credit bancar de nevoi personale, fara ipoteca, de la o banca. Am achitat ratele pana in ... (vezi toată discuția)