avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită care sunt pasii unei executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

care sunt pasii unei executari silite

buna,
am o problema legate de o executare silita; am in ramas in urma cu plata ratelor la un credit ipotecar cu vreo 5 luni am fost notificati de banca prin mail ca suntem in executare silita;ni sa cerut sa semnan un angajemant de plata si sa viram 3500 eur (reprezenatnd restante +dobanzi acumulate) dupa care o suma lunara de 350 (cunatumul ratei); am semnat angajamentul am achitat suma repsectiva si de atunci am virat si sumele ulterioare; azi , dupa aporx 2 luni am primit de la un executor silit prin posta o somatie +titlu executoriu+ proces verbal prin care ni se cere ca in termen de 1 zi sa achitam suma integrala a creditului. Care sunt pasii urmatori, la ce sa ne asteptam mai departe; si ce putem face? este legal ce a facut banca?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 23:31, 26 Ianuarie 2013
Banca e interesata sa-si recupereze banii si va uza de toate instrumentele pe care le are la indemana. Puteti promova o contestatie la executare.
S-ar putea ca Banca sa nu fi instiintat executorul ca plata a fost efectuata. Si atunci executorul merge mai departe cu dosarul. Daca ati achitat sumele pe care le-ati semnat prin angajament ar trebui sa comunicati executorului acest lucru. ( cu copii dupa chitantele de plata ) Si ...nu strica, sa mergeti la Banca sa recolve ei cu executorul pentru sistarea urmaririi. Si eu am patit ceva asemanator si am fost si la Banca si am sunat si la executor. Acesta nu stia, nu fusese instiintat de catre Banca de achitarea ratelor respective.
Prin urmare, cred ca se poate rezolva si asa.
Avand in vedere somatia emisa si comunicata de catre executorul judecatoresc tratati cu responsabilitate situatia
Contactati imediat executorul si depuneti copii ale documentelor care atesta plata ratelor conform angajament negociat cu banca
Avand in vedere incheierea actului procedural a somatiei de plata,este de preferat sa formulati contesttaie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea somatiei de plata
Banca a introdus cererea de executare silita si in acelasi timp v-a pus sa semnati si angajamentul, deci executorul cel mai probabil nu stie ca ati achitat intre timp niste bani. Vedeti ce suma e trecuta in somatie, daca estimati ca nu s-au scazut sumele achitate de dvs., inseamna ca executorul nu are cunostinta de faptul ca ati platit niste rate. Se mai intampla...des, din pacate.
Oricum, daca a fost inceputa executarea, doar cu acordul bancii mai puteti plati in rate, in caz contrar trebuie sa achitati tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dritaS dritaS buna ziua am contractat un credit in 2008 iar anul trecut am ramas fara loc de munca am fost la banca si l-eam explicat situatia dar au spus ca nu pot face ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata YKARD YKARD In anul 2006 am contractat cu o banca un credit de nevoi personale in valoare de 22.500 EUR garantat cu ipoteca pe un apartament,iar in anul 2007 am mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)