avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raportare Revisal alta functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raportare Revisal alta functie

Am fost promovat acum 6 luni , dar nu am semnat nimic, desi in Revisal au fost operate modificarile. La ce sunt expus eu din partea angajatorului ( ex. sa ma intoarca pe fosta functie) si la ce se expune angajatorul( ex. amenzi)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 12 Aprilie 2017
Solicitati in scris angajatorului sa va remita un exemplar de pe actul aditional de modificare a functiei.

Potrivit art.8 alin.3 din HG 500/2011, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal/profesional.

In situatia in care nu vi-l remite, sesizati ITM-ul.
Intrebarea este la ce ne expunem atat eu, cat si angajatorul. Daca nu pot fi retrogradat la un moment dat pe vechea functie, nu am niciun interes sa grabesc schimbarea starii de fapt.
Dvs puteti fi retrogradat oricand, daca nu aveti un document de schimbare a functiei. Angajatorul putand spune ca este o eroare acea transmitere.

Angajatorul poate fi sanctionat de catre ITM pentru transmiterea de date eronate, daca la un eventual control nu face dovada schimbarii functei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Revisal 2011 dumi32 dumi32 Fiind o institutie publica de stat si avand in pastrare cartile de munca si dreptul de a complta in ele as dori sa va intreb ce se va trece in programul ... (vezi toată discuția)
Carnetele de munca opreas opreas Cum se numeste documentul care inlocuieste cărtile de munca? Cum se poate obtine oc copie după acest document? Cum pot sa verific daca la ITM datele din ... (vezi toată discuția)