avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna și legea 16/2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna și legea 16/2017

Diurna, este sau nu un venit suplimentar la un salariu aliniat la salariul minim din țara gazda, in cazul unei detașări transfrontaliere?
Diurna este sau nu obligație, chiar dacă in contract nu e specificata? Poate fi atacat un contract retroactiv după intrarea in vigoare a legii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:33, 12 Aprilie 2017
Legea nu are efect retroactiv.

Diurna este un drept al salariatilor detasati/delegati si o obligatie in sarcina angajatorului de a o plati , chiar daca nu este mentionata in c.i.m.

Diurna se acorda in afara salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare la locul de munca lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Angajatorul m-a trimis in deplasare din Bucuresti in Maramures. As vrea sa stiu cum sunt platite orele ... (vezi toată discuția)
Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, ... Nita Emilia Nita Emilia Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, care desfasoara transport international(de exemplu, diurna sau indemnizatie de mobilitate,care ... (vezi toată discuția)
Contabilitate freelancer mariustofu mariustofu Momentan muncesc in Olanda ca inginer electric , contract de munca olandez . Doresc sa deschid in tara un SRL , sa fiu angajat si sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)