Buna seara.
O sa trec direct la subiect fara pre a multa introducere .
Am achizitionat un apartament intr un bloc cu 4 apartamente ( 4 locatari inclus eu) intr- o comuna de langa Bacau.
Avem acces de la sosea pe un podet acest acces este 6 metri latime ajungem in spatele blocului ocolindul raman aceiasi 6 metri latime si trebuie sa ne intoarcem pe unde am venit pt ca un vecin din cei patru locatari a cumparat terenul din lateralul blocului si a inchis cu gard .O sa incerc sa fiu mai clar.... avem acces pe un lateral al blocului incercam sa ocolim blocul dar la un moment dat este infundat ca vecinul are acte de proprietate si a facut gard .A lasat un metru (1)pe acea parte de bloc laterala si restul e inchis .Acum intrebarea mea este :cum se poate asa ceva? avem acces in spatele blocului 6 metri dar numai pe o parte( un '''L"") si trebuie sa ne intoarcem pe aceeasi parte ?nu putem inconjura blocul?nu exista o lege sau hotarare unde sa specifice in jurul unui imobil 6 -7 -8 metri terenurile nu se vand sau nu contruieste nimic ca sa putem intra si iesi ?sau ce distanta in jurul unui bloc trebuia lasata pt a putea inconjura blocul ?practic intri dar la un moment dat este gardul vecinului si trebuies sa iesi pe unde ai intrat nu poti ocoli blocul .
Sper sa puteti intelege .Am fost la primaria din comuna si au ridicat din umeri pt ca persoana in cauza e contabilul de la primarie si nu mi au putut da o explicatie toti imi spun ca nu este legal ce se intampla acolo pt ca daca luam foc pompierii intra dar nu pot iesi trebuie sa dea cu spatele pe unde au intrat ca noi toti .Primarul din sat spune ca trebuie gasita o solutie amiabila pt ca omul care a inchis cu gard are acte notariale si este adevarat (eu ma intreb cum s-a putut face asa ceva )este si contabil la primatie in sat .Apoi daca el a putut cumpara acel teren lasand doar un metru in jurul blocului atunci o pot face si eu nu?
(o sa cumpar si eu si o las doar un metru si o sa vedem ce o sa se intample daca luam foc o sa stinga pompieri doar din sosea ca nu mai intri in spatele blocui)
multumesc anticipat
Interesant. Ati vazut dvs actele de proprietate respective? Pe scurt, dvs., cel care ati cumparat asa cum stau lucrurile, nu sunteti intr-o postura prea fericita, caci se poate spune ca ati cumparat in cunostinta de cauza. Insa pentru rezolvarea problemei, trebuie sa faceti precizari (ce fel de imobil este, cum a fost proiectat dpdv al accesului, acces, drum, etc, cand cum a fost ridicat, samd), insa chiar si asa va trebuie suport de specialitate la fata locului pentru a deslusi misterul. In principiu, nu exista o lege care sa prevada ca blocul trebuie sa fie inconjurat de un spatiu liber (ma rog ar fi ceva, 2 metri pentru ferestre), insa accesul in blocul dvs. probabil ca s-a facut candva in mod corespunzator.