avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara din Anglia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara din Anglia

An avut o relație cu un barbat din care a rezultat un copil. Ne-am despărțit, eu am plecat in Anglia sa muncesc,am lasat fata cu el.Acum ma da in judecata pentru pensie alimentara. AM primit o instiintare in posta cum ca-mi cere 25% din minimul pe economie raportat la salariu din Anglia si sa raspund la intampinare in 20 de zile.intrbarea mea este daca nu pot raspunde la intampinare in 20 de zile eu fiind aici in Anglia ce se intampla?Eu ajung in tara in 30 de zile.Si de ce sa platesc pensie alimentara raportata la salariu din Anglia daca fata creste in Romania.?Eu câștig aici 1000£ dar am si chiria de 700£ ca asa sunt chiriile aici.
Puteti trimite intampinarea prin posta de acolo. Daca nu trimiteti, nu mai puteti propune probe.

Art. 208
Sancţiunea nedepunerii întâmpinării
(1) Întâmpinarea este obligatorie, în afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel.
(2) Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.

Si de ce sa platesc pensie alimentara raportata la salariu din Anglia daca fata creste in Romania.?

pt ca platiti la salariul pe care il realizati sau il puteti realiza.

Eu câștig aici 1000£ dar am si chiria de 700£ ca asa sunt chiriile aici.

Daca e asa, puteti sa va intoarceti ca 1500 de lei castigati si in tara.
Nu cred ca mai sunt cazuri ca al dvs, sa castige 1000 si sa plateasca 700, cei care castiga 1000 sau si mai mult, stau la comun si platesc 200, 250. Nu aveti norma intreaga, de castigati asa putin ?
Ca un sfat,daca imi permiteti,legile din UK sunt mai drastice si va executa in secunda 2 daca refuzati sa platiti.Tatal are consultanta gratuita asigurata de Ministerul de Externe in demersul executarii ( sunt de urmat cativa pasi din partea tatalui,dar finalul va fi pozitiv pentru copilul dumneavoastra) .25 % din venit s.a stabilit pensia ?? Atunci trebuia sa va sesizati si sa ii acordati cei 25 % din momentul in care a.ti schimbat locul de munca ,puteti spune ca nu aveti venituri,dar se cere comisie rogatorie si se vor primi in dosarul de marire a pensiei actele doveditoare cu venitul dumneavoastra din ultimele 6 sau 12 luni.Toate cele bune si analizati situatia la rece,sunt bani dati pentru educatia propriului copil.
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator
Nu sunt eu nebuna ca ma las judecata de niste oameni care ne stiu viata mea.Tatal copilului este magnat,are 3 apartamente,terenuri si 5 masini,eu nu am plecat si am lasat copilul ca am vrut,ci pentru ca ma ameninta ca ma omoata daca il iau.El a crezut ca fara banii lui eu am sa mor de foame,nu a fost asa.Am venit in Anglia si m-am angajat bucătăreasă.El nu are nevoie de bani mei dar vrea sa mi ia ca se gândește ca poate ma intorc.Eu dupa 5 ani de munca împreună cu el nu am plecat cu nimic din casa,decat cu o traista de haine ale mele.Nu mai judecatii aiurea.Eu singura m-am oferit săi dau fetii 100£ pe luna dar domnul a zis ca-mi ia mai mult daca ma da in judecata.Si in privinta intrebari daca muncesc cu jumătate de norma:nu.Am norma intreaga dar voi astia care sunteti in tara visati ca sunt câini cu covrigi in coada pe aici.Muncesc asa:40 de ore pe săptămână. IN Anglia se plătește ora cu 7.20£.Deci 7.20×40=288£pe saptamana impozabili ca doar si aici se platesc impozite pe salariu
Cand vb de pensie de intretinere, mai putin conteaza ce trai ati avut sau aveti. De asemenea, nu conteaza cati bani are tatal. Ambii parinti sunt obligati sa isi intretina copilul.
Depuneti in instanta dovada venitului si dovada platii chiriei la suma pe care o ziceti si instanta hotaraste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu marirea unei pensii alimentare iulian_simplu iulian_simplu Buna ziua. Vreau sa va cer si eu un sfat in legatura cu o pensie alimentara. Eu in varsta de 22 de ani student in Iasi beneficiez de o pensie alimentarea ... (vezi toată discuția)
Indrumare proces solicitare autoritate tutelara robertbuc robertbuc Buna ziua, am si eu o problema. Acum o saptamana m-am trezit cu un email cu o poza atasata ca s-a deschis un proces pe numele meu . Acum 7 ani am avut o ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dovada veniturilor din anglia ale fostului soț? Îmi este necesară pentru a-l determina să plătească pensia de întreținere a minorului RoxyPity RoxyPity Cum pot obtine un act(din Anglia) cu salariul fostului meu sot ce lucreaza in Anglia ?Acest act imi este necesar pentru al determina sa plateasca cei 25% ... (vezi toată discuția)