Locuiesc la ultimul etaj si imi ploua in apartament!Ceilalti proprietari refuza sa si plateasca cota parte ce le revine pentru izolarea acoperisului rizindu mi in fata spunindu mi ca lor nu le ploua!Cum as putea proceda legal ca sa pot sa mi recuperez bani de fiecare dintre ei tinind cont ca sunt nevoita momentan sa suport toate cheltuielile altfel ramin inca citiva ani ploundu mi in casa!Va multumesc pentru intelegerea DVS!Specific ca administratoarea si conducerea asociatiei de locatari refuza sa se implice spunindu mi sa ne organizam si rezolvam singuri problema!Multumesc
Acoperisul,terasa imobilului de locuit in comun -conform dispoziitii in vigoare reprezinta parte comuna pentru a carei buna functionare responsabil exclusiv este asociatia de proprietari
Atitudinea reprezentantilor asociatiei dv de proprietari este netemeinica ,este contrara dispozitiilor prevazute de L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Astfel de executii de reparatii parti comune implica sume financiare apreciabile si d eregula executia lor se realizeaza prin hotarare a adunarii generale
Sesizati oficial asociatia de proprietari despre prejudiciile generate de disfunctionalitatile la partea comuna de constructii la acoperisul imobilului si solicitati desfasurarea actelor si actiunilor necesare remedierii acestora
In situatia in care reprezentantul legal al asociatiei de proprietari refuza sa dispuna masurile necesare asigurarii bunei functionari a partii comune de imobil,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Asociatia, prin reprezentantii ei este obligata sa ia masurile necesare de reparare a proprietatii comune, iar toti proprietarii, vor nu vor, vor plati cota parte de cheltuieli.
Va sfatuiesc sa procedati astfel: cautati 2-3 oferte serioase pentru reparatie hidroizolatie, atasati-le la sesizarea catre comitetul executiv, care in termen de max 30de zile trebuie sa va raspunda.
In sesizare anuntati-i ca daca nu se implica si nu aveti un raspuns care sa va multumeasca, dati in judecata asociatia si va vor suporta atat prejudiciul creat dvs, alaturi de toti proprietarii, cat si reparatia.(varianta asta presupune timp pierdut pt. dvs care sunteti afectata).
Varianta a doua pe care sa le-o oferiti, daca nu o accepta pe prima, este sa le comunicati ca executati dvs. lucrarea, pe baza de deviz, contract, receptie garantie, avansand dvs banii si apoi asociatia sa vi-i returneze, inclusiv cheltuielile de reparatii din apart. cauzate de lipsa lor de reactie (varianta presupune ca veti avea respunderea pt.lucrarile executate.
Daca nu vor nici in aceasta varianta, tot judecatoria este cea cate decide in favoarea dvs. Cu siguranta ca veti avea castig de cauza.
Argumentele sigure de presiune sunt:
1.costul daunelor produse in casa, care vor fi suportate de toti (chemati un expert de la asigurari sa faca o evaluare a pagubei);
2.chemarea in judecata cu pretentii privind daunele, cheltuielile de judecata si cu obligarea responsabililor sa-si faca treaba.
3.Incheierea unei asigurari extinse pentru locuinta si atunci soc. de asigurari este specializata in recuperarea de daune de la cei vinovati.
va multumesc pentru raspuns dar nici o firma de asigurari nu despagubeste genul acesta de probleme!am asigurarea care ati recomandat o dvs dar toti refuza sau nu au inclusa acest gen de clauze!asigurare pentru acest gen de probleme a fost primul pas ce am incercat sa l fac ,dar nu exista acest gen de produs,pe piata asigurarilor!se primeste despagubiri numai pentru inundatii provocate de tevile din apartamente nu din infiltratiile din acoperis!
Aveti dreptate, asigurarile discern intre acoperis comun si instalatii comune.
Va ramane calea mai putin amiabila, dar amenintarea cu asigurarea poate sa ramana, ca sa le aratati pisica, ca doar daca nu-si cunosc propriile obigatii, nu le-or stii pe ale asiguratorilor.
Am avut aceeasi situatie, cand un proprietar pentru o terasa intreaga ( peste apartamentul lui, o garsoniera, 2 uscatorii si casa scarii), a luat toate avizele de la disciplina in constructii si a construit un acoperis de tabla cu panta in interior. Totul pe banii lui (cca 15.000lei in 2005), la buna intelegere cu asociatia, dar dupa ce respectivul si-a asumat in scris, inainte de a obtine avizele si acceptul acociatiei. raspunderea totala si pe viitor pentru lucrarea executata. Asociatia a trecut lucrarea in cartea tehnica si l-a scutit pe vecie de contributia la fondul de reparatii. Sarcina cu raspunderea asta s-a transferat si urmatorului proprietar, prin grija asociatiei care a notificat in adeverinta, respectivul angajament notarului in momentul vanzarii
Stiu ca este un exemplu unic si nu poate fi generalizat.
Am convigerea ca o plagere catre presedinte, la obiect, bine argumentata si impanata cu obtigatiile lui prevazute de lege si cu dreptul dvs. de a-l chema in judecata ar putea urni muntii.
proprietari din scara acestui bloc nu sunt genul acela de oameni,din pacate!cu multi ani in urma ar fi fost viabil sfatul dvs dar in acest moment numai o executie silita pentru recuperarea eventualei viitoare investiti a mea.practic totul este un vicios cerc inchis!va multumesc pentru raspuns dar chiar nu stiu care ar fi solutia ideala pentru situatii de acest gen!
Reparatii acoperis
Acoperis
De peste cativa ani buni am probleme cu hidroizolatia blocului-locuiesc la etajul 4.Cum pot obliga asociatia de locatari,administratorul plus locatorii din ... (vezi toată discuția)