avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act notarial

Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns legat de un act notarial? Se poate face, la notar, un act, neatacabil ulterior, care sa spuna ca unul din soti renunta definitiv, in cazul unui viitor divort, la orice pretentii asupra apartamentului care e pe numele amandurora? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: noidoi , utilizator 12:30, 13 Aprilie 2017
Nu, nu se poate.
Dupa divort, la partaj, sotul ii poate lasa imobilul sotiei, cu sau fara sulta.
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2017
raluk0207, utilizator
Nu exista nici un fel de formulare pt asa ceva? Adica, la divort, unul din soti sa nu mai aiba pretentii? Sa nu se ajunga la partaj...
Vointa unuia dintre soti de a avea sau nu pretentii se manifesta si se consemneaza in cadrul incheierii actului de partaj. Daca, din nefericire veti ajunge acolo, sotul declara la partaj ca nu are nici o pretentie nici la bun, nici la o suma de bani, dvs va luati apartamentul si la revedere.
1. De ce va puneti problema unui eventual divort? Bucurati-va de casnicia dvs.
2. Cred ca stiati destul de bine ca un bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun.
sotul a intrat incasmicie cu apartament, dar cand am cumparat altceva, evident, actele au aparut pe numele amandurora. pt ca la o casnicie anterioara a pierdut o parte din casa, care fusese initial tot a lui, ii e teama sa nu se intample iar asta. eu insa nu doresc nimic in cazul unui divort (nu prea ne mai intelegem, din pacate) iar el nu crede ca eu nu as avea pretentii la un partaj. as fi vrut sa fac un act prin care sa vada clar ca nu ma intereseaza sa ii iau casa... daca ma hotarasc sa divortez nu as vrea sa preintampin opozitie din partea lui (nu ar vrea sa divorteze de teama ca voi cere partaj). nu e o situatie prea placuta :(
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti partajul acum in timpul casaoriei, eventual o conventie daca asa nu gasiti formula potrivita sau dati dv. o declaratie ca recunoasteti ca bunul e al sotului, personal, provenit din sumele obtinute din vanzarea altui bun personal.

Alte discuții în legătură

Am sanse sa obtin ceva la partaj? Sorin_Paul Sorin_Paul Buna ziua, Sunt in divort si doresc o lamurire privind partajul care va urma. Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa obtin jumatate din apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters67939 ContSters67939 Este posibil ca cele 2 cauze (divort+partaj) sa se judece in acelasi timp ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Partaj madalina444 madalina444 Buna seara, în cazul unui divorț, având în vedere ca bunurile făcute în prealabil sunt în străinătate, ași dori sa știu cum se împart , ... (vezi toată discuția)