avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lege neclara - Codul comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lege neclara - Codul comercial

Buna ziua,

Doresc infiintarea unei firme ce contine cuvantul "science" in denumire. La Registrul comertului am fost informat ca nu pot folosi denumirea Conform Legii 26/1990, Art.39, alin.2 (link atasat mai jos).

In Romania exista firme care contin "science" in denumire si au fost infiintate dupa intrarea in vigoare a Art.39 alin.2 (dupa anul 2004)

Doresc o clarificare pentru partea din lege "sau derivatele acestora" si doresc sa stiu daca se refera clar si la cuvintele din engleza.

Art. 39, alin.2 ([ link extern ] )
Cel mai recent răspuns: sionadrian , utilizator 13:23, 13 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Simboluri nationale in sigla 2ntz 2ntz Imi amintesc ca era o lege (daca nu gresesc) care facea referire la interzicerea folosirii simbolurilor nationale sau abreverilor institutiilor publice ... (vezi toată discuția)
Modificare nume Din motive personale, ma aflu in situatia imposibilitatea mentinerii numelui firmei pe care o detin (S.R.L). Nevoia schimbarii decurge in special la nivelul de ... (vezi toată discuția)
Nume societate. mirunaalexe mirunaalexe buna ziua. exista vreun ghig al modalitatii de alegere a numelui unei companii ? de exemplu: special4you ar putea fi acceptat ? ar exista vreo problema daca ... (vezi toată discuția)