avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz de 15 zile specficat in CIM. Este inca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz de 15 zile specficat in CIM. Este inca aplicabil ?

Buna ziua,

Am un contract individual de munca facut pe vremea cand preavizul minim era de 15 zile (2006). In contract este stipulat :
<<
Perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice, conform Legii nr 53/2003 - Codul Muncii sau contractului colectiv de munca
>>

Este aceasta prevedere inca valida ?
Sau aceasta prevedere este suprascrisa de noile prevederi din Codul Muncii (respectiv 20 de zile lucratoare)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 14 Aprilie 2017
Este perfect valabila aceasta prevedere din c.i.m.

Art.81 C.mun.
....
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
....

Art. 81 C.mun. reglementeaza durata maxima a termenelor de preaviz, ceea ce inseamna ca partile pot negocia o durata mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia/preaviz liliana67 liliana67 cite zile are preavizul pentru persoanele in functie de conducere? dr de executie? (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz Ronita Ronita Buna ziua, as dori sa stiu daca, referitor la perioada de preaviz a unui angajat, sunt modificari recente in legislatie. Ma intereseaza, in special, durata ... (vezi toată discuția)
Preaviz minim bobby12 bobby12 care este perioada minima de preaviz in cazul demisiei salariatului pe care o pot trece in contractul individual de munca ???? la angajare (vezi toată discuția)