avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua
De curand am semnat un contract de munca
As dori sa stiu cum pot verifica daca acest contract este valabil?
Este semnat de catre mine si de angajator, insa nu am certitudinea ca el este inregistrat si la ITM.
In caz ca el nu este inregistrat ce pot face. Peste un timp pot da in judecata firma ca sa cer daune, sau ce alte modalitati pot urma
Cu stima
Eliza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 14 Aprilie 2017
Sunt doua posibilitati :
- fie solicitati angajatorului un extras din REVISAL , nu raport per salariat

- fie va adresati ITM-ului pentru asa ceva. Depuneti o solicitare in scris la care atasati copie C.I., dovada platii taxei de 20 de lei . Termenul maxim de eliberare este de 5 zile de la data depunerii solicitarii la ITM.

Daca nu este transmis in REVISAL, sesizati ITM-ului in aceasta privinta.
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare angajator / angajat andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Cum as putea sa verific daca sunt angajat legal ? Este suficient daca verific contributiile platite pe numele meu pe ultimul an cass, cas, etc? ... (vezi toată discuția)
verificare incetare contract individual de munca iuliannikky iuliannikky lucrez in alta tara cu contract de munca de un an si am primit o notificare precum ca as fi asigurat in Romania din aceasta cauza pierd dreptul la alocatia ... (vezi toată discuția)
Revisal ContSters436554 ContSters436554 Cum pot obtine un extras REVISAL pe ultimii doi ani (vezi toată discuția)