Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de partaj fostul nefiind de acord sa vindem si sa impartim, de cand am plecat din apartament fostul a acumulat datorii la intretinere in valoare de 18000 de lei la inceputul anulyi 2017 asociatia de locatari a dezchis proces de recuperare a datoriilor obtinad hoarare judecatoreasca prin care sun obligata si eu sa coantribui la plata restantelor. Ce pot sa fac ca sa nu platesc aceste datorii care nu-mi apartin?multumesc mult
Debitele către asociație sunt ale proprietarilor și nu ale utilizatorilor. Neglijența dumneavoastră de a nu acționa pentru partajarea bunurilor comune vă costă în cazul acesta. Aveți șanse să inițiați acțiune de partaj și sa înscrieți în pasivul masei partajabile debitul către asociație. Debit pe care solicitați să se constate că este în sarcina soțului care a avut folosința apartamentului. E greu și destul de inutil să așteptați sfaturi pe net. Trebuie să acționați prin serviciile unui profesionist care sa va acorde asistență juridică calificată. Baftă și să vă dea Dumnezeu înțelepciunea de a acționa pe calea corectă.
Daca hotararea apare pe portalul instantelor ca fiiind data pe 10.04.2017 foarte probabil ca nu a fost inca motivata si comunicata.
Mergeti la arhiva instantei si intrebati care este situatia.
Daca nu s-a redactat introduceti o cerere in care aratati ca nu stiati de proces si solicitati sa vi se comunice sentinta la adresa unde locuiti acum.
ATENTIE! Nu va bazati pe faptul ca Jusitia isi va aminti de cererea dumneavoastra. Verificati periodic, o data la doua saptamani sau, daca puteti, o data pe saptamana daca s-a comunicat seninta.
Daca s-a comunicat mergeti la arhiva si cereti o copie dupa sentinta (e contra cost).