avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins Fara Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins Fara Permis de conducere

Buna ziua . Am fost prins fara permis de condcere si doar i-am dat as-l si CNP-ul dar u am fost retinut . Ce pot pati ?
Buna ziua,
Veti fi acuzat, conform art. Art. 335 Cod Penal, de
,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."
Chiar daca nu ati dat decat CNP-ul se va stabili leger cine sunteti si veti fi cercetat pentru savarsirea acestei infractiuni.
Va sfatuiesc sa nu dati nicio declaratie fara sa aveti un avocat (de preferat angajat) langa dumneavoastra.
Tin sa precizez ca am fost oprit,mi-au luat datele iar dupa aceea mi-am continuat drumul la volanul masini dar inainte de a pleca agentul a spus ca nu ma verifica acum dar daca sunt in regula primesc doar un avertisment . Ce pot pati ?
Probabil, vi se va intocmi dosar penal si in final veti fi condamnat, interesant este ca v-ati continuat drumul la volanul masinii, fara cuvinte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele trecute am încredințat volanul unui minor pe un drum ... Saftoiu Lucian Saftoiu Lucian Zilele trecute am încredințat volanul unui minor pe un drum forestier (de cariera miniera ) iar respectivul a reușit sa se rostogolească cu mașina ... (vezi toată discuția)
Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis roxi95 roxi95 In luna aprilie am condus o masina pe albia raului intr.o comuna fara sa detin permis si am fost oprit de radar...acum am primit un rechizitoriu...aveti idee ... (vezi toată discuția)