avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere fara permis

In luna aprilie am condus o masina pe albia raului intr.o comuna fara sa detin permis si am fost oprit de radar...acum am primit un rechizitoriu...aveti idee ce mi s.ar putea intampla?mentionez ca nu am antecedente penale,nu am consumat alcool in acea zi..in actele care le.am primit este precizat ca acel drum este drum public,insa eu nu cred,pentru ca daca as fi stiut ca este drum public nu m.as fi urcat la volan...mai am sanse sa dau pt permis?momentan sunt inscris la scoala
Cel mai recent răspuns: zaicaioan , utilizator 03:22, 4 Ianuarie 2017
Veți fi condamnat pentru conducere fără permis.

Articolul 335 din Codul penal
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.


Nu exista sansa de a primi cu suspendare sau amenda penala
Instanta, în funcție de probatoriul administrat, de poziția dvs. procesuală poate dispune renunțarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Cel mai bine ar fi să luați legătura cu un avocat care sa va acorde asistenta juridica.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2017
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
roxi95 a scris:

Nu exista sansa de a primi cu suspendare sau amenda penala

Amenda penala nu, cu suspendare executarii sub supraveghere, da.
Salut in aceasta situatie am fost si eu ....Stiu cum e !!!o sa poti sustine examenul !!! depinde ce primesti de instanta ...Eu am fost la fel dar eu am facut accident fara permis plus ca eram baut si mi or dat 2 ani sa merg sa semnez si am dat de permis imd dupa cateva luni ce am fost condamnat bine dar cu alta scoala de soferi ,,,,ABEA ACU CEVA TIMP MI A TRECUT

Alte discuții în legătură

Condamnat cu executare pentru conducere fara permis zanier zanier am fost condamnat cu eczecutare un an si opt lunii pentru conducere fara permis si asi dori sa stiu daca benificez de vro clementa cu noul cod penal eu am ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere de autovehicul fara permis sisik92 sisik92 salutare ma numesc alex am 22 de ani si am fost prins conducand fara permis sunt la primul dosar penal nu mai am antecedente penale si vreasu sa stiu si eu ce ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat si am fugit nelumolt nelumolt am fost prins cu permisul suspendat , am fugit pe jos si am fost prins , ce consecinte o sa fie , pe kt timp o sa fie anulat permisul ... ? (vezi toată discuția)