avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca angajatorul meu nu mi-a platit concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca angajatorul meu nu mi-a platit concediul de Odihna pe 1 an de zile,si in contractul de munca scrie ca trebuie sa lucrez zilnic pana la ORELE 16.00,de L-V.,si mai lucrez si 2 sâmbete pe luna. Ce cui ar'trebuii sa ma adresez pt acestea neregularitati.

Va rog sa ma indrumati catre cineva de incredere. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:07, 16 Aprilie 2017
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri angajator AndraPopovici AndraPopovici Buna ziua, Ce poti sa faceti fara sa iti pierzi locul de munca cand angajatoul nu iti plateste orele suplimentare si nici repaus, iti refuza contractul ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara neplatita constantin pricope constantin pricope Angajatorul mă obligă să fac ore suplimentare ca ”ajutor pentru binele firmei” spunând că sunt ore trecute la rezervă în contul firmei și ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca florianb65 florianb65 Buna ziua As dori sa aflu unde ma pot adresa intrucit eu lucrez 30 de zile pe luna fara libere dar in contractul de muna scie ca am libere. Va ... (vezi toată discuția)