Buna ziua.As dorii sa pun si eu o intrebare. Saptamana trecuta am fost la primarie pentru ca trebuiau sa scot niste documente si mi-a zis doamna ca nu se poate pentru ca am o amenda de 2500 lei. :O Am rugat s-mi spune despre ce este vorba? Si am aflat ca este vorba despre o amenda neplatita din 03 05 2016 pentru ca nu aveam numarul la caruta. As dorii sa intreb:1) daca amenda asta este corecta sau nu? (pentru ca mi se pare cam mult) 2)prin ce art. trebuia sa-mi aplice amenda? Si daca mai existe vreo cale de iesire? Va multumesc anticipat.
In primul rind trebuie sa aveti incheiat un proces verbal de contraventie care sa constate acest lucru si sa va fi fost trimis in termen de maxim 2 luni de la constatarea contraventiei, daca nu ati semnat asa ceva. Amenda exista si este prevazuta de OUG 195/2002 (codul rutier) art.102 (1) 3.. 2500 RON este limta maxima pe anul 2016 (20 de puncte amenda).
Faceti cerere scrisa catre primarie sa va instiinteze (in scris) in baza carui act aveti aceasta amenda.Dupa ce primiti acest raspuns veti depune o contestare la executare impotriva acelui PV de contraventie ce nu v-a fost comunicat in termenul legal.
S-au incalcat art. 26 alin (3) si art. 27 din OG2/2001. Fiti inainte sigur ca asa s-a intimplat.
Am cerut o copie serox. De la posta nu am primit nici un proces verbal,nici la locul faptei nu am luat pentru ca mi sa parea prea mult mai ales ca stiam ca am si am pierdut in drum.
Faptul ca nu aveti ,sau ca nu aveati numere atunci nu mai conteaza acum, problema e sa demonstrati ca n-ati primit acea comunicare referitoare la procesul verbal de contraventie. Posibil sa fi primit de la posta avize pentru inminarea acelui plic, pe care nu v-ati dus sa-l ridicati. Cred ca veti avea nevoie de serviciile unui avocat, altfel riscati plata a 2500 RON.
Ca sa clarificati temeinicia sanctiunii pecuniare,solicitati oficial la serviciul debite in urmarire din primarie sa va puna la dispozitie dosarul de urmarire financiara in interiorul caruia exista documentele justificative ale amenzi