avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda aplicata de organul vamal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda aplicata de organul vamal

buna ziua.as dori sa stiu daca se poate contesta o amenda de 200 mil.pentru ca mi s a gasit in bar cateva sticle cu tuica fara acte de provenienta!
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
rhobee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:26, 13 Aprilie 2012
Orice amenda se poate contesta in termenul legal (de obicei 15 zile). Ar trebui sa scrie in Procesul Verbal termenul.
OG2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, lla art. 31 stipuleaza urmatoarele:
"(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
(2) Partea vatamata poate face plangere numai in ceea ce priveste despagubirea, iar cel caruia "
Deci se poate face plangere.
am ceva sanse de reusita?ca daca nu trebuie sa o platesc in 48 ore la jumatate.altfel 200 milioane.mai bine inchid barul
Dumneavoastra stiti daca cei care au emis PV-ul au dreptate sau nu. Este barul dvs.

Totusi, nu aveati voie sa aveti bautura nefiscalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Actiunea in instanta de contestare a unei contraventii suspenda dreptul de a achita in 48 de ore jumatate din minimul amenzii ?? ziarediverse ziarediverse O persoana a primit amenda pt poluare fonica de 15.000 ron in 48 de ore si 30.000 ron peste 48 de ore . Persoana in cauza doreste sa conteste pv de amenda , ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda protectia consumatorului, ce ma sfatuiti? mars1prod mars1prod In urma cu 15 zile “trece “pe la unul din punctele de lucru, ce functioneaza in alta localitate fata de sediul societatii,un comisar de la ... (vezi toată discuția)