avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la locul de munca

Buna ziua, am si eu o problema la locul de munca. Sunt angajat in platforma unei multinationale de 7ani, in tot acest timp am vazut foarte multe nereguli petrecute de catre superiorii mei si de anumite persoane din afara companiei in aceasta platforma, nemaisuportand tot ceea ce vazusem si ce se petrecea m-am hotarat sa trimit email in sediul companiei impreuna cu alti colegi pentru a ne informa sefii mai mari. Din momentu acela am constatat ca "caracatita" era mult mai mai mare si nu s-a luat nici o masura, ba mai rau totul s-a intors inpotriva noastra. Din acel moment sefii din platforme au inceput sa comporte urat cu noi, sa tipe la noi sa ne aduca tot felu de acuzatii false, sa ne spuna ca nu ne facem bine treaba, incearca sa ne aduca fel si fel de acuzatii. Imi puteti spune si mie cum pot proceda? Eu as dorii sa ii dau in judecata pentru discriminare si abuz de putere. As dori mai intai sa vorbesc cu un avocat sa explic concret ce si cum s-a intamplat pentru ca acele probleme sesizate sunt destul de serioase.
Cel mai recent răspuns: smari , utilizator 09:13, 23 Aprilie 2017
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Întâi v-as recomanda sa obtineți dovezi palpabile ca se încalcă drepturile dumneavoastră (drepturi pe care le găsiți in legislație Drepturile omului, drepturi de munca, drepturi constituționale, nu doar cele pe care le considerați dv.tra ca nedrepte pt ca trebuie demonstrat ca se încalcă drepturi fundamentale) pentru a putea sa ii acționați in instanța sau sa faceti sesizari la ITM.
Pentru a face o sesizare la ITM nu trebuie ca petitionarul sa si faca dovada celor sesizate.
Detin dovezi clare, poze cu produse deteliorate, filmari cu anumite persoane din firma si din afara firmei in timp ce isi insusa marfa, inregistrari audio in timp ce sefii imi vorbeau foarte vulgar si inregistrari in care unu din sefi tipa la mine si in care ma atentioneaza ca "ar fi bine sa imi vad de treaba mea ca si asa mi-am facut multi dusmani la munca" la care exact dupa o saptamana nu masina mi-a fost vandalizata(geam spart, usi infundate) portofelele fiind inauntru cu o suma mare de bani si nefiind antinse, mai detin poze de la discutiile dupa reteaua de socializare in care fiul managerului meu care lucreaza la firma prestatoare dupa o cearta banala, ma ameninta ca voi avea de suferit la munca fiinca ii va spune tatalui anumite discutii dintre noi, eu neamenintand pe nimeni. Deci cu toate acestea ce sfaturi imi dati??
Unele din aspectele mentionate de dvs tin de ANPC, ANAF, Politie si nicidecum de ITM.

Alte discuții în legătură

Abuz în serviciu as dori sa stiu daca as putea avea castig de ... jacquelline jacquelline Abuz în serviciu As dori sa stiu daca as putea avea castig de cauza într-un proces în care vreau sa-mi acuz șeful pentru abuz in serviciu. În 2018 am ... (vezi toată discuția)
Strigator la cer!pana si itm a ajuns sa fie corupt in aceasta romanie tot mai murdara!oare a mai ramas ceva necorupt in aceasta tara??? Gyna Gyna Buna ziua!Am avut si inca le mai am postate ,doua comentarii despre ilegalitatile ce se comit la locul meu de munca.Am fost sfatuita sa apelez la ITM si am ... (vezi toată discuția)
Sesizare catre itm tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Bucuresti, inspectorii de munca vor anunta ... (vezi toată discuția)