avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog sa-mi raspundeti si mie - relatie cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog sa-mi raspundeti si mie - relatie cu o minora

Am o relatie cu o minora 17 ani si 5 luni, ieri chiar in ziua de Paste au avut loc niste incidente, parintii ei nu sunt de acord de foarte mult timp cu relatia aceasta, ieri am fost la ea sa o iau la mine, am fost surprinși de parintii ei care au anuntat poliția, parintii ei sunt cunoscuți ca niste oameni cu influență in politie si cred ca mi s-au facut foarte multe nedreptăți, in primul rand am fost agresat de polițist in fata prietenei mele si in fata parintilor ei ba mai mult si parintii ei m-au agresat fizic si verbal, odata ajunsi la politie prietena mea a spus ca vrea sa locuiasca cu mine (asta in fata politistului si al parintilor) politistul a spus ca nu este posibil ai ca este obligata sa mearga acasă cu parintii ei precizez faptul ca minora a fost anchetata de un organ de politie fara un avocat sau unu din părinți langa ea, i s-au spus fel si fel de lucruri si a fost influențată intr-un mod urat, este legal ca un minor sa fie audiat fara un tutore sau avocat? Este legal ca atata timp cat ea a spus ca vrea sa fie cu mine a fost obligata să meargă acasa cu părinții ei? Am înțeles de la polițist ca este posibil sa o iau la mine decat daca o sa sesizam directia copilului​ si ea va fi supusa unui test psihologic sa vada daca are discernământ, mi se pare mie sau am fost luat in bataie de joc si supus unor nedreptăți ale legii.
Legal așa este, minorul trebuie să locuiască cu ocrotitoii legali, părinți sau tutori. Eu nu i-aș blama pe părinți pentru că doresc binele copilului lor, însă, pe de altă parte, și fata are dreptul să aibă viață personală și relații. Ideea este ca ea să aibă discernîmânt față de acțiunile ei, ori, a se muta de acasă cu iubitul implică mai mult decât pare pentru dvs., ea poate pierde sprijinul părinților, material și afectiv, iar dvs. ar trebui să preluați întreaga responsabilitate față de fată.Sunteți pregătit pentru toate acestea? De ce nu mai puteți aștepta majoratul ei, când nu va mai fi necesar să aveți acceptul nimănui? Audierea fetei nu a fost chiar o audiere și nici nu a fost anchetată, câtâ vreme nu a comis vreo faptă penală, polițistul a încercat să vă explice cum este legal să procedați, pentru că minorii se prezumă că nu au discernîmânt când vine vorba despre anumite decizii majore privind viața lor. Dacă ați fost agresat de polițist și puteți dovedi acest fapt puteți depune plângere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relație cu fată de 17 ani Xpoisonxdartx Xpoisonxdartx Sunt într-o relație cu o fată de 17 ani, eu am 21. Sunt împreună cu ea de 8 luni. Părinții fetei tolerează relația noastră dar din păcate ea provine ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi schimb domiciliul la 16 ani ContSters327631 ContSters327631 Mi s-a comunicat de catre cei de la Telefonul Copilului ca la varsta de 16 ani am dreptul sa locuiesc separat de parintii mei, fiind necesar sa depun o ... (vezi toată discuția)
Abuz, agresiune cassper2001 cassper2001 Buna seara , in urma cu 2 zile am fost la un club in oras si am avut un conflict cu o persoana majora . Am iesit din club si la 50-60 de metrii ne am impins ... (vezi toată discuția)