buna seara!!!! Tatal meu a lucrat ca electrician incadrat la grupa a 2 de munca. cand a depus dosarul de pensionare in anul 2015 cu adeverinte de la locul de munca grupa nu ia fost recunoscuta iar inaintea lui cu o luna colegi cu aceesi functie au iesit fara probleme. A depus contestatie la decizia de pensionare in mai 2015 iar un raspuns nu a primit nici acum la aproape 2 ani. Acum daca a intrat in vigoare legea 172 2016 nu ar trebui sa ii fie recunoscuta grupa de munca?
Intr-adevar, actul normativ citat de dvs aduce completari la art.158 din Legea nr. 263/2010, insa adeverința care atestă perioada de vechime în muncă realizata in grupa a II-a de muncă nu a fost valorificata din anumite motive .
In speta, puteti sa va indreptati impotriva CNPP pentru refuz nejustificat de solutionare a contestatiei, potrivit art.153 lit. f din Legea nr. 263/2010.
Bună seara!!! Dupa cum v-am spus tatăl meu în anul 2015 a depus cerere de pensionare și a fost respinsă, a depus contestație. In anul 2016a ieșit la pensie anticipată iar in 2017 definitivă.
Anul acesta in iunie a primit hotărârea la contestație prin care comisia de contestații ii da câștig și ii recunoaște grupa de muncă din adeverinta și transmite casei județene să recalculaze toate deciziile de pensionare incluzis cea respinsă. Prin aceasta hotărâre tatăl meu trebuie sa primească pensia pe anul 2015. Hotărârea comisiei este definitiva și putea fi atacată în instanță în 30 de zile.
Casa județeană de pensie nu vrea sa pună în practică decizia comisiei și retrimite dosarul la București pentru verificare fără sa primim o explicație plauzibilă de ce a fost trimis și cât durează am fost inclusiv la directorul casei județene in audienta.
Intrebarea mea la dumneavoastră este ce putem face ca sa fie pusa în practică mai repede.
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
.....
f) nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor;
.....
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)–g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(3) În cazul faptei prevăzute la alin. (1) lit. h), împăcarea părților înlătură răspunderea penală.