avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea 172 2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea 172 2016

buna seara!!!! Tatal meu a lucrat ca electrician incadrat la grupa a 2 de munca. cand a depus dosarul de pensionare in anul 2015 cu adeverinte de la locul de munca grupa nu ia fost recunoscuta iar inaintea lui cu o luna colegi cu aceesi functie au iesit fara probleme. A depus contestatie la decizia de pensionare in mai 2015 iar un raspuns nu a primit nici acum la aproape 2 ani. Acum daca a intrat in vigoare legea 172 2016 nu ar trebui sa ii fie recunoscuta grupa de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 23 Octombrie 2018
Intr-adevar, actul normativ citat de dvs aduce completari la art.158 din Legea nr. 263/2010, insa adeverința care atestă perioada de vechime în muncă realizata in grupa a II-a de muncă nu a fost valorificata din anumite motive .

In speta, puteti sa va indreptati impotriva CNPP pentru refuz nejustificat de solutionare a contestatiei, potrivit art.153 lit. f din Legea nr. 263/2010.

Bună seara!!! Dupa cum v-am spus tatăl meu în anul 2015 a depus cerere de pensionare și a fost respinsă, a depus contestație. In anul 2016a ieșit la pensie anticipată iar in 2017 definitivă.
Anul acesta in iunie a primit hotărârea la contestație prin care comisia de contestații ii da câștig și ii recunoaște grupa de muncă din adeverinta și transmite casei județene să recalculaze toate deciziile de pensionare incluzis cea respinsă. Prin aceasta hotărâre tatăl meu trebuie sa primească pensia pe anul 2015. Hotărârea comisiei este definitiva și putea fi atacată în instanță în 30 de zile.
Casa județeană de pensie nu vrea sa pună în practică decizia comisiei și retrimite dosarul la București pentru verificare fără sa primim o explicație plauzibilă de ce a fost trimis și cât durează am fost inclusiv la directorul casei județene in audienta.
Intrebarea mea la dumneavoastră este ce putem face ca sa fie pusa în practică mai repede.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
maryyus1, utilizator
Sesizati Ministerul Muncii sau CNPP.

De asemenea, puteti depune plangere penala.

art.287 C.pen. - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
.....
f) nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor;
.....
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)–g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(3) În cazul faptei prevăzute la alin. (1) lit. h), împăcarea părților înlătură răspunderea penală.
Buna ziua!!! Hotararea comisiei de contestatii este considerata hotarare judecatoreasca?
Nu este considerata hotarare judecatoreasca... am presupus ca aveti deja o astfel de hotarare data de catre instanta.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de catre casa de pensii Marin1957 Marin1957 Buna ziua, Am iesit la pensie in 2009, dar casa de pensii nu mi-a calculat corect pensia. In 2015 am mers la unitatea la care am lucrat (CFR) de unde mi s-au ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii tergiverseaza punerea in aplicare a unei hotarari definitive ibiss ibiss Buna ziua , va rog daca se poate sa primesc un sfat pentru a putea sa stiu cum sa actionez in continuare.De doi ani am iesit la pensie ,am contestat decizia ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare ni_leta ni_leta Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta, deoarece am o nelamurire: - am primit decizia de pensionare, in cuprinsul careia este mentionat faptul ca anumite ... (vezi toată discuția)