avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neacordare program relații personale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neacordare program relații personale

În decembrie 2014 prin sentința de la apel fosta soție a obținut stabilirea domiciliului minorului la ea custodia fiind la ea . A venit sa ia minorul după cca 4 luni cu executorul timp în care nu a binevoit sa aibă contact cu acesta . Intre timp deja intentasem un nou proces în care am solicitat
*Schimbarea domiciliului băiețelului la mine
*În cazul neschimbarii domiciliului stabilirea un program de vizita
*Stabilirea domiciliul fetiței la ea ( neinclusă în procesul de divorț aceasta născându pe parcursul acestuia) și compensarea cheltuielilor cu întreținerea minorilor .
Pârâta nu a fost de acord cu schimbarea domiciliului însă de acord cu dreptul la vizita .
Spre stupoarea mea am primit următoarea hotărâre
Complet: C 9 Civil asociat am.pr.
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea principală şi în parte cererea reconvenţională Stabileşte la pârâta - reclamantă domiciliul minorei AN , urmând ca autoritatea părintească să fie exercitată de ambii părinţi.Stabileşte pentru reclamant un program de vizitare al minorei astfel: - în primul şi al treile sfârşit de săptămână ale fiecărei luni sâmbăta şi duminica orele 16-18 la domiciliul pârâtei Compensează cheltuielile de judecată Cu apel Pronunţată în şedinţă publică, azi 27.11.2015
Am făcut cerere de completare dispozitiv în ceea ce privește băiețelul însă a fost respinsa ca neîntemeiată .
În urma acestora plătesc pensie băiatului și am dreptul sa văd fata , cel puțin teoretic ptr ca am făcut apel .
Întrebarea mea este
Este normal așa ceva sa nu ți se acorde program de vizita ptr un minor mai ales ca a fost crescut de mine de la 11 luni la 3 ani jumate, mai ales ca mama nu sa opus în instanță ( in afara acesteia lasandu-ma sa vad doar fata foarte rar baiatul) cu privire la un program în aceasta privință.? Nu este sentința o încălcare atât a drepturilor mele ca părinte cât și ale băiețelului ?
Cel mai recent răspuns: tzapone , utilizator 22:07, 14 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa vedem cererea pe care ati facut-o ca sa va putem raspunde. Din ceea ce ati scris d-voastra mi se pare ca instanta v-a dat nu ceea ce doreati ci ceea ce a inteles judecatorul ca ati cerut.
Cum se poate considera ca mi-a acordat ceea ce a înțeles că am cerut din moment ce primul capăt de cerere am cerut restabilirea domiciliului băiețelului la mine sau încuviințarea unu program de vizitare . Mai mult am făcut o cerere completare dispozitiv pe motiv ca instanța nu s-a pronunțat în privința băiețelului.
Încă o întrebare hotărârea privind programul de vizitare a fetiței din fond este executorie chiar dacă am făcut apel?
Hotărârea este executorie.
Încă o întrebare dacă prin o ordonanță am obținut program în prima și a treia săptămână și luna și de sărbătorile de iarna ale anului trecut, am posibilitatea de a introduce o noua ordonanță în care sa cer program pentru vara, iarna Paște zile de naștere etc? Eventual o extindere a programului de week-end obținut anterior acesta fiind de sâmbătă ora 10 pana duminica orele 18. Eventual în noua ordonanță sa cer un program la domiciliul meu ptr fetiță care acum a depășit vârstă de 3 ani. Țin sa menționez ca programul l-am obținut ptr băiețel , pana la introducerea ordonanței putând sa văd fata o data la 2 săptămâni sâmbătă și duminică la domiciliul mamei însă băiatul era mai mereu absent sub diferite motive. Aceasta fiind și cauza ptr care doar băiețelul a fost în cauza pe ordonanță , intre timp lucrurile inversandu-se.
Îmi poate indica cineva legea conform căreia sentințele de fond cu privire la programul de relații personale în ceea ce privește minorii sunt executorii?

Alte discuții în legătură

Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)
Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)