În decembrie 2014 prin sentința de la apel fosta soție a obținut stabilirea domiciliului minorului la ea custodia fiind la ea . A venit sa ia minorul după cca 4 luni cu executorul timp în care nu a binevoit sa aibă contact cu acesta . Intre timp deja intentasem un nou proces în care am solicitat
*Schimbarea domiciliului băiețelului la mine
*În cazul neschimbarii domiciliului stabilirea un program de vizita
*Stabilirea domiciliul fetiței la ea ( neinclusă în procesul de divorț aceasta născându pe parcursul acestuia) și compensarea cheltuielilor cu întreținerea minorilor .
Pârâta nu a fost de acord cu schimbarea domiciliului însă de acord cu dreptul la vizita .
Spre stupoarea mea am primit următoarea hotărâre
Complet: C 9 Civil asociat am.pr.
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea principală şi în parte cererea reconvenţională Stabileşte la pârâta - reclamantă domiciliul minorei AN , urmând ca autoritatea părintească să fie exercitată de ambii părinţi.Stabileşte pentru reclamant un program de vizitare al minorei astfel: - în primul şi al treile sfârşit de săptămână ale fiecărei luni sâmbăta şi duminica orele 16-18 la domiciliul pârâtei Compensează cheltuielile de judecată Cu apel Pronunţată în şedinţă publică, azi 27.11.2015
Am făcut cerere de completare dispozitiv în ceea ce privește băiețelul însă a fost respinsa ca neîntemeiată .
În urma acestora plătesc pensie băiatului și am dreptul sa văd fata , cel puțin teoretic ptr ca am făcut apel .
Întrebarea mea este
Este normal așa ceva sa nu ți se acorde program de vizita ptr un minor mai ales ca a fost crescut de mine de la 11 luni la 3 ani jumate, mai ales ca mama nu sa opus în instanță ( in afara acesteia lasandu-ma sa vad doar fata foarte rar baiatul) cu privire la un program în aceasta privință.? Nu este sentința o încălcare atât a drepturilor mele ca părinte cât și ale băiețelului ?
Ar trebui sa vedem cererea pe care ati facut-o ca sa va putem raspunde. Din ceea ce ati scris d-voastra mi se pare ca instanta v-a dat nu ceea ce doreati ci ceea ce a inteles judecatorul ca ati cerut.
Cum se poate considera ca mi-a acordat ceea ce a înțeles că am cerut din moment ce primul capăt de cerere am cerut restabilirea domiciliului băiețelului la mine sau încuviințarea unu program de vizitare . Mai mult am făcut o cerere completare dispozitiv pe motiv ca instanța nu s-a pronunțat în privința băiețelului.
Încă o întrebare hotărârea privind programul de vizitare a fetiței din fond este executorie chiar dacă am făcut apel?
Încă o întrebare dacă prin o ordonanță am obținut program în prima și a treia săptămână și luna și de sărbătorile de iarna ale anului trecut, am posibilitatea de a introduce o noua ordonanță în care sa cer program pentru vara, iarna Paște zile de naștere etc? Eventual o extindere a programului de week-end obținut anterior acesta fiind de sâmbătă ora 10 pana duminica orele 18. Eventual în noua ordonanță sa cer un program la domiciliul meu ptr fetiță care acum a depășit vârstă de 3 ani. Țin sa menționez ca programul l-am obținut ptr băiețel , pana la introducerea ordonanței putând sa văd fata o data la 2 săptămâni sâmbătă și duminică la domiciliul mamei însă băiatul era mai mereu absent sub diferite motive. Aceasta fiind și cauza ptr care doar băiețelul a fost în cauza pe ordonanță , intre timp lucrurile inversandu-se.
Îmi poate indica cineva legea conform căreia sentințele de fond cu privire la programul de relații personale în ceea ce privește minorii sunt executorii?