avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neacordare program relații personale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neacordare program relații personale

În decembrie 2014 prin sentința de la apel fosta soție a obținut stabilirea domiciliului minorului la ea custodia fiind la ea . A venit sa ia minorul după cca 4 luni cu executorul timp în care nu a binevoit sa aibă contact cu acesta . Intre timp deja intentasem un nou proces în care am solicitat
*Schimbarea domiciliului băiețelului la mine
*În cazul neschimbarii domiciliului stabilirea un program de vizita
*Stabilirea domiciliul fetiței la ea ( neinclusă în procesul de divorț aceasta născându pe parcursul acestuia) și compensarea cheltuielilor cu întreținerea minorilor .
Pârâta nu a fost de acord cu schimbarea domiciliului însă de acord cu dreptul la vizita .
Spre stupoarea mea am primit următoarea hotărâre
Complet: C 9 Civil asociat am.pr.
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea principală şi în parte cererea reconvenţională Stabileşte la pârâta - reclamantă domiciliul minorei AN , urmând ca autoritatea părintească să fie exercitată de ambii părinţi.Stabileşte pentru reclamant un program de vizitare al minorei astfel: - în primul şi al treile sfârşit de săptămână ale fiecărei luni sâmbăta şi duminica orele 16-18 la domiciliul pârâtei Compensează cheltuielile de judecată Cu apel Pronunţată în şedinţă publică, azi 27.11.2015
Am făcut cerere de completare dispozitiv în ceea ce privește băiețelul însă a fost respinsa ca neîntemeiată .
În urma acestora plătesc pensie băiatului și am dreptul sa văd fata , cel puțin teoretic ptr ca am făcut apel .
Întrebarea mea este
Este normal așa ceva sa nu ți se acorde program de vizita ptr un minor mai ales ca a fost crescut de mine de la 11 luni la 3 ani jumate, mai ales ca mama nu sa opus în instanță ( in afara acesteia lasandu-ma sa vad doar fata foarte rar baiatul) cu privire la un program în aceasta privință.? Nu este sentința o încălcare atât a drepturilor mele ca părinte cât și ale băiețelului ?
Cel mai recent răspuns: tzapone , utilizator 22:07, 14 Iunie 2018
Eu înțeleg ce spune-ți dvs. În același timp trebuie sa spun ca nu am primit răspuns la întrebare. Iarsa fac ce spuneți dvs. Nu am Cum concediul nu mi-l pot muta și Cum rămâne cu promisiunea făcută copilului care deabea așteaptă sa facem ceea ce am plănuit în avans. Ce îi sugerez copilului meu ca e ok sa stai nepăsător în momentul unui abuz , când consider ca acest lucru te face egal vinovat cu cel care abuzează ? Acum îi permit acest lucru mai târziu ajung sa pățesc iar ca pe 9 luna curenta când nu a vrut sa îmi permită sa iau băiatul . Soluția dvs este una pe termen scurt având însă foarte multe dezavantaje pe termen lung. Probabil ar trebui sa trec și peste afirmațiile copilului ca este agresat fizic , sau peste absenteismul lui din grădiniță , ca nu cumva mama sa nu imi mai permita de loc ss ilvad. Care este interesul superior al copilului meu ? Sa aleg varianta mai ușoară pentru mine ? Am fost deja acolo unde spuneți dvs au fost mai bun de 6 luni în care nu l-am văzut în aceasta perioada decât 5 minute fata în fata , tocmai ăsta o deranjează pe "minunata mama" ca în pofida tuturor încercărilor ei disperate nu a reușit sa distrugă relația dintre noi . Astfel ca întrebarea mea rămâne " are sau nu dreptul mama sa îmi impună când sa merg ptr a îmi lua băiețelul ptr cele 2 săptămâni aferente vacantei de vara pentru care am o hotărâre definitiva ?"
Ce nu este scris cu subiect şi predicat , clar, este permis.Două săptămâni în vacanţa de vară poate fi oricând, instanţa v-a dat posibilitatea de a media, ca 2 părinţi maturi, perioadele în care petreceţi timp cu copilul dvs. Simplul fapt că dvs. aţi anunţat o dată când veţi merge să luaţi copilul nu reprezintă o obligaţie, mai ales dacă ea a precizat perioade tot din intervalul dispus de instanţă. Trebuie să negociaţi şi să lăsaţi orgoliile la o parte.
oare dc o tine toata lumea cu orgoliile ce fac iau copilul sa il tin in casa , la fel din punctul meu de vedere din moment ce nu este stipulata o data ma pot duce oricand am dreptul iar ea obligatia. Negociere din aprtea ei inseamana ea sa decida si eu sa ma supun. mutumesc ptr participare . poate fi inchis acest post

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)
Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)