avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neacordare program relații personale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neacordare program relații personale

În decembrie 2014 prin sentința de la apel fosta soție a obținut stabilirea domiciliului minorului la ea custodia fiind la ea . A venit sa ia minorul după cca 4 luni cu executorul timp în care nu a binevoit sa aibă contact cu acesta . Intre timp deja intentasem un nou proces în care am solicitat
*Schimbarea domiciliului băiețelului la mine
*În cazul neschimbarii domiciliului stabilirea un program de vizita
*Stabilirea domiciliul fetiței la ea ( neinclusă în procesul de divorț aceasta născându pe parcursul acestuia) și compensarea cheltuielilor cu întreținerea minorilor .
Pârâta nu a fost de acord cu schimbarea domiciliului însă de acord cu dreptul la vizita .
Spre stupoarea mea am primit următoarea hotărâre
Complet: C 9 Civil asociat am.pr.
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea principală şi în parte cererea reconvenţională Stabileşte la pârâta - reclamantă domiciliul minorei AN , urmând ca autoritatea părintească să fie exercitată de ambii părinţi.Stabileşte pentru reclamant un program de vizitare al minorei astfel: - în primul şi al treile sfârşit de săptămână ale fiecărei luni sâmbăta şi duminica orele 16-18 la domiciliul pârâtei Compensează cheltuielile de judecată Cu apel Pronunţată în şedinţă publică, azi 27.11.2015
Am făcut cerere de completare dispozitiv în ceea ce privește băiețelul însă a fost respinsa ca neîntemeiată .
În urma acestora plătesc pensie băiatului și am dreptul sa văd fata , cel puțin teoretic ptr ca am făcut apel .
Întrebarea mea este
Este normal așa ceva sa nu ți se acorde program de vizita ptr un minor mai ales ca a fost crescut de mine de la 11 luni la 3 ani jumate, mai ales ca mama nu sa opus în instanță ( in afara acesteia lasandu-ma sa vad doar fata foarte rar baiatul) cu privire la un program în aceasta privință.? Nu este sentința o încălcare atât a drepturilor mele ca părinte cât și ale băiețelului ?
Cel mai recent răspuns: tzapone , utilizator 22:07, 14 Iunie 2018
Dle Tzapone...nu aveti o situatie atat de simpla prin care sa preluati ad literam vreun sfat de pe aici. Aveti 2 variante: ori va angajati un avocat, ori va apucati sa cititi codul civil si codul de procedura civila.
de curiozitate.... de ce doriti sa primiti domiciliul baiatului si nu si al fetitei? vi se pare normal sa separate doi frati?
cris0811 a scris:

de curiozitate.... de ce doriti sa primiti domiciliul baiatului si nu si al fetitei? vi se pare normal sa separate doi frati?

In ce sens...pozitiv si adaptat la topic si forum...sunteti curioasa?
in sensul ca am urmarit alte postari ale domnului... in sensul ca se plange ca mama este violenta cu copiii, ca ii alieneaza, ca nu ii permite sa aiba legaturi cu ei. Si atunci da, sunt curioasa! de ce doar un copil, si nu amandoi. poate asa a judecat si instanta cand a dat aceasta solutie. poate ca si instanta a fost curioasa de ce un tata care are atat de multe lucruri rele de spus despre o mama, doreste un singur copil si nu pe amadoi
si ca o completare, pe cat posibil fratii nu se separa!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2017
cris0811, utilizator
Baietelul a fost crescut de mine singur de la 9 luni la 3 ani si jumatate, perioada in care nu de putine ori a trebui sa ma cert cu mama sa vina sa il vada ptr ca anula in ultimul moment ptr alte preocupari mai mondene, am certitudinea ca nu se ingrejeste asa cu m ar trebui de el si se fac mari diferente intre cei doi copii, si ca o confirmare ptr ce am spus mai sus doar un exemplu desi ultimul an de gradinita are frecventa obligatorie, a absentat mai mult de70% + ca la momentul formulari actiuni am formulat o actiune de tagada iaar peste toatea asta fetita avea 1 ansi toti avocatii pe care i-am consulta mi-au spus ca nu sunt sanse sa castig si fetita mai ales ca fusese crescuta doar de mama nascadu-se dupa plecarea ei de la domicilui la aprox -9 luni. sper sa va lamureasca pe deplin.

cris0811 a scris:

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
tzapone, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)
Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)