Buna ziua,
Am ingrijit un batran care m-a instituit legatar universal. Dupa decesul acestuia a aparut un mostenitor rezervat de existenta caruia nu stiam. Am deschis succesiunea la notariat iar masa succesorala este compusa dintr-o garsoniera. Cheile casei sunt la mine avand in vedere ca eu l-am ingrijit pe batran , in ultima perioada am locuit cu el pentru ca era imobilizat la pat,am platit intretinerea si am facut si unele imbunatatiri pentru care am chitante. Mostenitorul rezervatar imi cere cheile de la casa . La cine trebuie sa stea cheile pana la dezbaterea succesiunii?
Prezumtivul mostenitor nu este proprietar deci nu are cele trei atribute ale dreptului de proprietate, posesia, dispozitia, folosinta. Negati-i calitatea de mostenitor si mergeti in instanta. Mostenirea se accepta in termenul legal, cine nu respecta acest termen va fi decazut din dreptul de mostenire.
Ea cere cheile pe motiv ca, ea este mostenitor legal in calitate de fiica( din prima casatorie) si ca ar avea intaietate in fata mea care nu sunt ruda cu decedatul ci legatar universal. A dat o declaratie de acceptare a mostenirii imediat dupa decesul tatalui. Multumesc pentru raspuns.
Multumesc inca odata pentru bunavointa de a-mi raspunde. Acum m-am linistit pentru ca doamna respectiva si-a luat un avocat care face presiuni asupra mea si ma ameninta cu plangeri si citatii daca nu ii dau cheile garsonierei.
Legea va garanteaza si dvs. dreptul de a angaja avocat.
Astfel de situatii juridice necesita o aparare in raport de apararea partii adverse.
Este necesar de a se analiza si actele juridice de catre avocat pentru a fi informat in mod corespunzator.
Referitor la plata cotelor de intretinere acestea trebuie avute si ele in vedere cu ocazia dezbaterii mostenirii.
Legatul universal
Antik
'' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)
Testament
Andreea082004
Buna ziua!
In urma cu 6 ani parintii mei impreuna cu 2 batrani, casatoriti si fara copii, au facut un testament in urma caruia dupa decesul lor sa ... (vezi toată discuția)