avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calculul veniturilor pentru indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calculul veniturilor pentru indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sotia mea este insarcinata in 2 luni , la momentu de fata este salariat de 4 ani la o firma si are un PF din luna mai anul acesta.
Intrebarile sunt :
1. In luna ianuarie cand va depune globalul pentru PF poate sa si suspende activitatea iar daca da veniturile din PF din luna mai pana in decembrie intra in calculatia pentru indemnizatie in intregime sau nu ?
2. In cazul PF-ului va trebui sa plateasca si la casa de asigurari de sanatate? ca pana acum am platit doar 16% impozitul la finante.

Va multumesc,
Cu stima Alex.
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 16:50, 30 Septembrie 2009
Daca legile ar fi logice, ar fi bine. Dar nu sunt....Si eu sunt foarte revoltata, dar toata lumea se supune ...si cu raspunsul asa este...nu facem niciun progres.

Eu v-am redat ce spune legea si chiar stiu un caz care a zis ca si dvs., si a venit Casa de Sanatate in control si l-a pus sa plateasca pentru toate veniturile ca PFA + penalizari. (in Bucuresti se intampla).

Am vazut la Casa de Sanatate Maramures de exemplu, ca ei au site mai transparent si logic, ca solicita Administratiei financiare veniturile asiguratilor, si le trimit notificari de plata pentru veniturile la care nu au platit CAS.

Referitor la Concediul medical, nu stiu sa va raspund. Trebuie sa mai consult legislatia....care nu e deloc LOGICA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din chirii xm xm Care sunt darile la stat in cazul in care o persoana realizeaza doar venituri din chirii? (vezi toată discuția)
Pensionarii platesc cas pe dividende? danye danye Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema. As vrea sa stiu daca pensionarii [b]trebuie sa plateasca[/b] contributia la asigurarile de sanatate ... (vezi toată discuția)
Somatii cas Lavinia Marian Lavinia Marian As dori daca sunteti de acord , sa discutam despre multimea de somatii emise de CAS, pe ultimii 5 ani, cu privire la plata contributiilor de catre cei care ... (vezi toată discuția)