avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 83 NCPP-Drepturile inculpatului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 83 NCPP-Drepturile inculpatului

Buna seara.Fiind inculpat intr-un dosar penal pt amenintare,in urma cercetarii penale defectuos instrumentate de pol. judiciar OUP,in urma unei plangeri penale impotriva acestuia,OUP politistul este la randul sau cercetat penal.Date fiind acestea,adresezi parchetului o plangere impotriva solutiilor cercetarii pen,etc,atasand si probe scrise ,declaratii din dosarul in cauza,solicitand totodata si recuzarea/inlocuirea OUP (cel ce a instrumentat dosarul si este la randu-i cercetat),este respinsa ca inadmisibila plangerea ,fara a se da curs si solicitarii bineinteles,iar cu privire la probele scrise,motivand respingerea ca fiind ,,doar niste simple erori materiale". Aceleasi probe scrise/declaratii din dosarul in cauza, le administrez printr-o cerere si la dosarul penal impotriva OUP ,pol. judiciar.Stupoare! Aceeasi procuroare care a respins prin ordonanta plangerea impotriva solutiilor,recuzarii OUP si a denumit acele mari neconcordante continute in probele scrise,ca ,,simple erori materiale" in dosarul instrumentat de OUP,in ce priveste dosarul penal impotriva OUP unde am depus aceleasi probe scrise/declaratii,mi-a admis probele ca fiind temeinice in acest dosar.In aceste conditii,dat fiind faptul ca,in nenumarate randuri mi-am manifestat neincrederea in ce priveste impartialitatea si corectitudinea OUP ,solicitand in multe dati numirea altui OUP,fiindu-mi respinse asemeni in mod repetat solicitarile ,in virtutea acestui art. 83 NCPP,lit. a),imi pot exercita dreptul de a nu mai da nici un fel de declaratie in fata acestui OUP? Cum pot face asta? Cum imi pot exercita acest drept,dat fiind faptul ca eu nu am deloc incredere in corectitudinea acestui politist,neincrederea fiind dovedita prin probe si insasi plangerea penala impotriva acestuia,la care probele scrise au fost admise ca temeinice.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 22:53, 18 Aprilie 2017
Buna seara,

Dreptul de a da declaratii il puteti manifesta de fiecare data cand sunteti chemat de catre organul de cercetare penala in acest scop. Astfel, atunci cand veti fi intrebat daca vreti sa dati declaratie, veti spune ca nu. Aceasta manifestare de vointa va fi consemnata intr-un proces verbal (sau chiar in cuprinsul unui inceput de declaratie) care va fi semnat de dvs. Puteti chiar sa scrieti acolo motivul pentru care refuzati sa dati declaratii in fata persoanei care instrumenteaza cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate ordonanta emisa de org.cerc.pen. mary6 mary6 Buna dimineata.Cu deosebit respect va rog sa-mi raspunde-ti si mie la o intrebare; Este legala o ordonanta motivata redactata si emisa de un ag. politie ... (vezi toată discuția)
Cerere recuzare org.judiciar cerc.pen.respinsa mary6 mary6 Buna dimineata.Desi am mai initiat un topic legat de acelasi subiect,si intrucat nu am primit nici un raspuns,va supun atentiei urmatoarele ;Deoarece urmarirea ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva cercetarii penale si instrumentarii dosarului in mod defectuos de catre org.c.pen mary6 mary6 Buna seara .Va rog frumos doresc si eu un model de plangere impotriva cercetarii penale si modului defectuos de instrumentare a dosarului penal pt ... (vezi toată discuția)