Buna dimineata.Cu deosebit respect va rog sa-mi raspunde-ti si mie la o intrebare; Este legala o ordonanta motivata redactata si emisa de un ag. politie org.cerc.pen intr-un dosar penal,datata la 01.01.2017 ,avand in vedere ca la aceasta data institutiile sant inchise nu este o zi lucratoare? Poate fi valabila si legala o ordonanta pusa la dosar,emisa intr-o zi nelucratoare a institutiei publice respective? Multumesc anticipat.
Multumesc frumos pentru raspunsurile prompte de fiecare data.Vatamarea consta in faptul ca: -este pusa in miscare actiunea penala impotriva mea ,datorita faptului ca in tot acest dosar,, gresit" instrumentat de org.cerc.pen. si ca in urma consultarii dosarului si fotocopierea acestuia,asa cum am mai spus in alte topicuri,lipsesc ft.multe declaratii martori,probele scrise administrate de mine ,cele mai multe ordonante emise de org.cerc.pen. nu sant datate si nu sant cofirmate de procurorul de caz,se regasesc stersaturi,adaugiri,modificari pe multe asemenea documente din dosar,ordonante,declaratii,pv,etc.Mai mult numere de dosare reunite la dosarul principal/unic ,sant gresit notate,modificate prin stersaturi,etc.Cu privire strict la aceasta ordonanta emisa la 01.01.2017(dupa revelion),in care se cere testarea poligraf a mea si a martorilor mei,privind calitatea de inculpat ,citatia emisa pt prezentarea la poligraf precum si pv incheiat la poligraf,rezulta ca sant parte vatamata!!??Datorita tuturor acestor neconcordante de date,nr. dosare ce au fost reunite,date omise,lipsuri documente din dosar,stersaturi,adaugiri, ,,erori" repetate ,a rezultat un ,,dosar varza" drept pentru care sant urmarit penal si sant impiedicat permanent imi a dovedi nevinovatia.Cu tot respectul fata de dvoastra si toate raspunsurile profesioniste,pertinente si amabile pe mi le-ati dat de fiecare data,date fiind toate cele expuse mai sus consider ca imi sant incalcate ft multe drepturi legale si constitutionale totodata.Toate acestea ,oare nu constituie o vatamare ?Datorita tuturor acestor ,,erori" ,sant in situatia de fata,deoarece toate ordonantele ,pv si declaratii nu au datele certe si tot sant rectificate,sterse,eronate pt ca nu au fost efectuate la acele date,datele nu sant certe! Multumesc frumos si desi ma repet poate,toate sfaturile dvoastra la toate problemele mele expuse pe acest forum,datorita acestor sfaturi de foarte multe ori mi/am gasit dreptatea,m-au ajutat enorm.
Aveti dreptul de a face plangere impotriva masurilor si actelor de UP conf. art. 336 c.p.p. cu precizarea ca trebuie sa aratati de fiecare data vatamarea care vi s-a adus.
ART. 336 c.p.p.
Dreptul de a face plângere
(1) Orice persoană poate face plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, dacă prin acestea s-a adus o vătămare intereselor sale legitime.
(2) Plângerea se adresează procurorului care supraveghează activitatea organului de cercetare penală şi se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penală.
(3) Introducerea plângerii nu suspendă aducerea la îndeplinire a măsurii sau a actului care formează obiectul plângerii.
Multumesc din suflet pt interesul aratat fata de speta mea,urmare tot sfaturilor pe acest forum,am inaintat parchetului plangerea cf. art indicat de dvoastra precum si multe alte nemultumiri,cereri,administrare probe,diverse cereri plangeri,cereri,solicitari.La prima consultare si copiere a dosarului descoperind toate ,,erorile" cercetarii pen.expuse anterior ,am inaintat din nou plangere cf. art indicat,in urma careia a fost emisa o ordonanta de netrimitere spre judecata ,dispunand de altfel trimiterea dosarului pt continuarea cercetarilor,motivand ca cercetarile sant incomplete .Abia de curand dupa 2 ani de zile au fost audiati martorii indicati de mine,in urma acestei dispozitii a procurorului de caz nou desemnat,precum si reaudierea detaliata a martorilor partii adverse ,si a presupusei parti vatamate,in urma tuturor neconcordantelor si contrazicerilor aratate de mine in plangeri.Ca atare ,desi am cerut printre altele in mod expres numirea unui alt org.cerc.pen. ag. pol. jud.,culmea este ca tot acelasi pol. jud. continua cercetarea pen.Copiind a doua oara dosarul in cauza,sa vad daca se regaseste in dosar continuarea corecta si legala a cercetarii pen.,am constatat din nou lipsuri din dosar ,anume: -primele declaratii ale martorilor mei,pt ca au fost audiati de doua ori,probe scrise atasate la dosar incheind un pv in acest sens.Mai mult ,iarasi neconcordante de date in ce privesc celelalte documente emise si intocmite de acelasi oup ag pol. jud.Uimirea mare a fost,si ordonanta din 01.01.2017 in care se constata si dispune tot de catre oup sus mentionat,efectuarea testului poligraf privind plangerea partii vatamate,eu avand calitate de inculpat,citatia in care mi se cere sa ma prezint la testul poligraf eram citat ca fiind parte vatamata,pv si acordul meu la testul poligraf tot aceasta mentiune cuprindea.Cu tot respectul,acest dosar contine mult prea multe erori,lipsuri ,etc...,ce pot face pe mai departe? Cu deosebita stima.