Buna seara...mii de scuze pentru post..acum aproximativ 6luni am fost implicat intr.un accident..stationam alaturi de un coleg in masina in afara carosabilului cu motorul oprit si am fost lovit de catre un alt autoturism ..am chemat politia, dar din nefericire ,nu stiu cum au ajuns ei la concluzia ca eu am fost vinovat pt producere..dupa declaratii si pv am contestat decizia lor in instanta.acum am primit raspunsul contestatiei iar acesta nu imi este favorabil..colegul meu care a fost citat ca martor nu s.a prezentat la proces,de fapt nu s.a prezentat nimeni..in aceasta scrisoare imi spune ca pot sa fac apel..intrebarea mea este urmatoarea..ce pot invoca in contestatie?si sincer stau si ma gandesc cum doamne iarta.ma pot fi eu vinovat pt ca stateam pe loc cuasina oprita si cum se face ca si instanta ma scoate vinovat
Este nevoie ca un avocat să studieze actele din dosar și motivația instanței de judecată. Cu informațiile pe care le-ați menționat nu puteți fi ajutat. Reveniți cu informații mai detaliate.
Politzia ia declaratzii numai de la conducatorii auto implicati in accident. Este normal ca cele doua declaratii sa fie contradictorii. Agentul de politzie nu are la dispozitzie alte probe (declaratii ale eventualilor martori, expertiza tehnica etc.). In asemenea situatzie este posibil ca decizia agentului de politzie sa nu fie cea reala. Ma mira ca instanta nu a adminstrat toate probele (cel putzin asa rezulta din postare) si pronuntze o hotarare care nu este bazata pe toate probele utile pronuntarii unei hotarari corecte.
Depuneti recurs si solicitati administrarea tuturor probelor necesare stabilirii vinovatziei unuia dintre conducatorii auto.
ing. Ioan Ciobanu