avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Durata rezoluție proces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Durata rezoluție proces

avocatnet.ro
PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE
în comunitatea avocatnet.ro (131 au întrebat astăzi)
Acest site folosește cookies.
FORUM DISCUŢII JURIDICE CODUL RUTIER, CONTRAVENŢII ŞI PROBLEME CONEXE
Durata rezolutie.

Al3xqq
Utilizator
Luni, 17 Aprilie 2017, 16:08 Popularitate 1
Buna ziua. Am avut un mic accident soldat cu victime cu vatamari minore + fuga de la locul accidentului. Victimele inițial au vrut sa depuna plangere, m-au tinut vreo 5 luni nici macar nu si-au scos cert. Medico-legale si pana la urma am cazut la pace si si-au retras plangerea. Domnul politist de se ocupa de cazul meu mi-a spus ca fara victime => fara accident => fara fuga. A mai spus ca face dosarul si cel tarziu il trimite pe data de 5 luna asta la judecatorie. Va trebui sa primesc o hartie cu rezolutia data de judecator in posta de la parchet, cu ea ma duc sa mi se faca un proces verbal iar apoi cu ambele hartii la ipj pentru a recupera permisul. Întrebarea mea este cat timp dureaza pana imi vine rezolutia de la judecatorie?
Cel mai recent răspuns: Al3xqq , utilizator 10:37, 19 Aprilie 2017
Buna seara,

Nu se prea intelege din mesajul dvs. care este situatia dvs. juridica. Politistul v-a spus ca vi se face propunere pentru renuntarea la urmarire penala sau nici macar nu s-a inceput urmarirea penala? Conteaza pentru ca sa ne dam seama ce procedura urmeaza si cat va dura.

Daca totusi v-a zis ca se trimite cauza la judecatorie, inseamna ca procurorul va propune renuntarea la urmarirea penala. Aceasta solutie se trimite spre confirmare la judecatorie. Judecatoria va acorda un termen de judecata la care va cita partile, pentru a pune in discutie solutia de renuntare la urmarire penala.

Lasand la o parte timpul scurs la parchet pentru a trimite dosarul la judecatorie (care poate varia de la 1 saptamana la cateva luni de zile), la instanta de judecata mai dureaza intre 1 luna-6 luni in functie de instanta de judecata (in orasele mari dureaza mai mult, in orasele mici sunt mai putine dosare si se acorda termene mai scurte).
Sincer nici eu nu stiu care e situatia mea. Victimele au spus ca depun plangere, domnul politist astepta certificatele medico legale din partea lor, apoi a facut o întâlnire cu toti si am vorbit cu victimele și am cazut la pace. Au dat un fel de declaratii la politie cum ca isi reteag plangerea si dupa aceea mi-a spus domnul politisit cele amintite in prima postare. Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata rezolutie. Al3xqq Al3xqq Buna ziua. Am avut un mic accident soldat cu victime cu vatamari minore + fuga de la locul accidentului. Victimele inițial au vrut sa depuna plangere, m-au ... (vezi toată discuția)
Durata procesare dosar de catre parchet Al3xqq Al3xqq Buna ziua. Am avut un mic accident soldat cu victime cu vatamari minore + fuga de la locul accidentului. Victimele inițial au vrut sa depuna plangere, m-au ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Ciprian1976 Ciprian1976 As dori un sfat in legatura cu situatia in care ma aflu: Pe 10 martie 2010 am lovit un baiat pe o trecere de pietoni(de fapt a venit in fuga si s-a lovit de ... (vezi toată discuția)