avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domiciliului conjugal + custodie copil sub 3 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domiciliului conjugal + custodie copil sub 3 ani.

Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu o fata a carui sot este la inchisoare si a intentat divort din penitenciar. In prima faza a fost de-acord cu divortul si fara a avea pretentia la custodia copilului in varsta de 2 luni. Dupa ce au intervenit rude ale lui contra ei care momentan locuieste impreuna cu mama lui in casa lui, s-a razgandit,ea fiind amenintata ca dupa divort poate pleca dar copilul ramane de parca toti sunt mai nou judecatori. Intrebare mea este : ce se intampla daca ea pleaca impreuna cu, copilul deoarece vreau sa locuim impreuna ? Ce putere poate avea el fiind oricum inchis si un exemplu negativ pentru viitorul copilului ? Eu as vrea sa o iau in spatiu sa poata dovedi in instanta daca este cazul ca este capabila de cresterea copilului si ca se implica. Este posibil sa fie acuzata de rapire de minori cat timp nu paraseste tara si are domiciliul la adresa mea ? Va multumesc anticipat pentru raspuns/uri.
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2017
parwous, utilizator
Cel mai recent răspuns: parwous , utilizator 11:53, 19 Aprilie 2017
Nu poate fi acuzata de asa ceva!

Atat timp cat divortul nu s-a terminat si nu s-a stabilit exercitarea autoritatii parintesti pentru tata si stabilirea domiciliului minorului (imi este greu ca ar putea instanta sa stabilieasca domiciliul copilului la tata, in asemenea conditii!) poate sa se mute cu copilul la dvs.
Buna ziua.
Nu se pune problema de afi acuzata mama de rapire de minori sau alte asemenea fapte.
Se poate muta la dvs. si sa continue cu procesul de divort, in cadrul caruia este esential sa solicite stabilirea domiciliului minorului la domiciliul mamei.
Apare ca fiind absurd si imposibil, ca instanta sa dispuna stabilirea domiciliului copilului la tata, intr-o situatie ca cea descrisa de dvs. In primul rand tatal fiind in penitenciar nu are posibilitatea efectiva de a avea grija de minor si in al doilea rand copilul este mult prea mic (2 luni) pentru a fi despartit de mama.

Din punctul meu de vedere nu aveti de ce sa va faceti griji, cu siguranta copilul va fi incredintat de catre instanta de judecata in grija mamei.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat (daca nu ati procedat deja in acest sens) pentru a face orice si toate demersurile necesare in vederea pronuntarii divortului si solutionarea situatiei minorului in interesul acestuia si implicit in interesul mamei.

Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in pronuntare ContSters205298 ContSters205298 Parintii in divort amiabil,copilul incredintat mamei in baza unui acord scris ,tatal viziteaza copilul la domiciliul temporar al mamei 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Divort parasire de domiciliu danutza_danyela83 danutza_danyela83 buna ziua as avea si eu o intrebare.in cazul unui divort daca nu am depus inca actele dar plec de acasa impreuna cu copilu minor(precizez ca adresa unde ... (vezi toată discuția)
Ramanere cu copil minor in tara poate fi considerata rapire ? florinmantescu florinmantescu Buna seara, Situatia: parinti casatoriti, copil de 6 ani, locuiesc in Suedia cu permise de rezidenta. Toti trei au cetatenia romana. La un moment dat tatal ... (vezi toată discuția)