avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa îmi recuperez permisul de conducere ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa îmi recuperez permisul de conducere ?

Mi-a fost dreptul de a conduce pe o perioada de 30 de zile in urma căruia după ce mi-a expirat dovada de 15 zile eu nu mai aveam dreptul de a conduce dar cu toate eu am urcat la volan și am și consumat alcool câteva beri , alcoolemia in in aerul expirat îmi iera de 0.46 ce pot eu sa fac ? A trecut deja o luna și nu am primit nimic ce trebuie eu sa fac și la ce sa m-a aștept ?tin sa precizez ca mi sa întocmit dosar penal
Cel mai recent răspuns: cses , utilizator 00:18, 20 Aprilie 2017
Buna ziua.

La acest moment nu prea aveti ce face, eventual sa dati un telefon la politie si sa intrebati care este stadiul dosarului penal.
Cel mai probebil veti fi chemat sa dati o declaratie la politie, iar ulterior (nu se stie in cat timp, intrucat organele de cercetare se misca greu dat fiind volumul mare de lucru) dosarul va fi trimis in judecata.
Din ce inteleg eu din mesajul dvs., veti fi trimis in judecata pentru un concurs de infractiuni, respectiv conducere fara permis in concurs cu infractiunea de conducere cu alcool.

Va sfatuiesc sa apelati la un avocat pentru a realiza o aparare eficienta in dosar si pentru a obtine in instanta o modalitate de executare a pedepsei neprivativa de libertate.
Va puteti astepta sa fiti trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea si cu suspendarea executarii sub supraveghere. Cat dureaza procesul nu veti avea dreptul sa mai conduceti, daca veti fi condamnat, in urma hot.def. permisul se anuleaza.
Acum, mergeti sa solicitati organului de urmarire penala sa platiti dvs contravaloarea probelor biologice daca nu vreti sa mai asteptati asa mult si bine.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Cativa ani buni nu vei mai avea permis de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan... ContSters440914 ContSters440914 Buna ! Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcool (0,93 in aer... si da stiu in sange iese dublu) = dosar penal cu 8luni-1an cu suspenare . Dupa o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan(1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat). la ce mă pot aștepta? nimenialtu29 nimenialtu29 M-am urcat baut la volan si am condus fara abateri de la regimul rutier. Dar da, eram baut, nu am constientizat ceea ce fac, fapt pe care il regret acum ... (vezi toată discuția)
Judecat în două dosare penale. care sunt șansele la pedeapsa cu suspendare? BlueFeather BlueFeather Buna ziua. In luna martie 2017 am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. La sange mi-a iesit 1.80 la prima proba ... (vezi toată discuția)