avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract schimb
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract schimb

Care sunt "surprizele " ce ar ar putea aparea in timp dupa incheierea unui contract de schimb ?
Daca este intocmit corect nu ar trebui sa apara "surprize".
Intrebarea era ce s-ar putea intampla concret in cazul incheierii unui astfel de contract .
Sper ca v-a destins gluma colegului nostru , pe mine da.
Ca sa nu apara surprizele, ar trebui ca inainte de inchieerera contractului sa verificati foarte bine starea bunului(presupun ca este un imobil), iar in contract sa treceti printre clauze si pe acelea prin care coschimbasul va garanteaza pentru viciile lucrului si pentru evictiune. Nu in ultimul rand, sa va asigurati ca incheiati contractul cu adevaratul proprietar,sa dati o raita prin imprejurimi sa observati zona...sa va interesati ce vecini veti avea, etc. ( aceste ultime sfaturi raman la aprecierea dvs.).Ca sa preintampinati probleme de ordin legal, tineti cont de sfaturile de dinainte. Si poate mai primiti si altele.Succes.
Eu ma refer daca acest act poate fi mai usor anulat , revocat s.am d

Am putea sa facem 2 acte de vanzare-cumparare distincte, eu ii vand lui bunul meu si el mie bunul lui imobil daca ar fi mai bine asa
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
Iael, utilizator
Sa stiti ca la contractul de schimb se aplica regulile de la vanzare-cumparare, neexistand diferente mafore. Doar ca va trebui sa faceti o evaluare a celor 2 imobile, fiindca daca unul dintre ele ele este inferior ca valoare, va trebui platita si o sulta. Anulat sau revocat..depinde, daca vor aparea temeiuri pentru aceste demersuri, ele se vor face la fel ca in cazul unui contract de v-c.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxele la schimbul de apartament cu garsonierã amadeus_121 amadeus_121 Vreau să schimb apartament cu 2 camere cu o garsonieră plus diferenţa (sulta). Doresc să ştiu dacă se face contract de schimb sau două cantracte de ... (vezi toată discuția)
Exista contracte de schimb apartamente, ce taxe se platesc in acest caz? ramona800 ramona800 Buna ziua Ma intereseaza sa fac un schimb de apartamente, exista contract de schimb sau se fac 2 contracte de vanzare - cumparare? Precizez ca valorile celor ... (vezi toată discuția)
Schimb de terenuri Apostoaemihai Apostoaemihai doresc sa fac un schimb de teren cu aceeasi suprafata si in aceeasi localitate avand aceeasi valoare:La cine ma pot adresa ,de ce documente am nevoie,pretul ... (vezi toată discuția)