avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa decesul parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa decesul parintilor

Buna Ziua ,
Ma numesc Mariana , mentionez ca locuiesc in Noua Zealanda ( de 15 ani ) Ce.
cum se poate face succesiunea intre mine si sora mea dupa decesul ambilor parinti? ( in cazul in care ea nu vrea? )

Mama amurit 3 ani in urma iar tata 5 luni in urma .


Cum trebuie sa procedez?

Va multumesc ,
Mariana Simion
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:44, 19 Aprilie 2017
Buna ziua.

In situatia in care sora dvs. nu este de acord cu dezbaterea succesiunii si cu partajul, singura solutie pe care o aveti este sa va adresati instantei de judecata cu actiune in acest sens.

Daca nu reusiti sa va intelegeti,realizand procedura la un notar public singura varianta este sa va angajati un avocat si sa va judecati solicitand sa se constate decesul parintilor,cine sunt mostenitorii,bunurile ce compun masa succesorala,cotele parti ce se cuvin,partajul bunurilor respective.Trebuie sa va asteptati la ceva cheltuieli,2-3 ani de procese etc.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bogeanua bogeanua Sunt in situatia de a deschide o succesiune ca urmare a decesului parintilor mei (tata in 1993 si mama in iunie 2009). Dupa decesul tatalui nu am facut acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune ionela1965 ionela1965 Imi cer scuze,imi este și rusine pt ca am pus multe întrebări, multumesc tuturor pt răspunsurile date,acum ma confrunt cu o problema,după decesul mamei am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)