Dacă tatăl este de acord să renunțe la copil si la toate drepturile asupra minorei in varsta de 8 ani tot la judecata trebuie să ajungem . ??? Pentru ca mi se pare exagerate sumele cerute de avocați. As vrea sa stiu daca exista si alte modalitati . Traesc in germania cu copilul decand avea 1 an . Tatal e trecut in certificat . Dar nu are nici o legatura cu copilul . Nu are nici pretentia sa o vada pe minora .nici eu nu vreau nici un ban de la el . Problema e ca daca venim in romania .Nu mai putem sa plecam fără acordul lui . Acordul in primim de fie are data .Dar nu vreau sa deranjez mereu . Ma gandesc ca asa cum el este intru totul de acord . .... ar putea sa existe o modalitate mai ieftină sa finaliza problema .fără judecăți costisitoare ?????
Copilul are un act din care să rezulte că domiciliază în Germania? Ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 169 din 30.09.2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, art. 30 din lege, a alineatul (61) prevede că în cazul minorilor, cetățeni români cu domiciliul/reședința în străinătate, care se deplasează însoțiți în statul în care au domiciliul/reședința, nu mai este necesară prezentarea declarației părinților/tutorilor la ieșirea din România. Dovada domiciliului sau a reședinței în străintate se face cu documente oficiale care atesta acest fapt.
Daca tatal nu are nicio pretentie in ceea ce o priveste pe minora, puteti merge la notar sau instanta pentru stabilirea autoritatii parintesti exclusive a dv., stabilirea domiciliului la dv., adica in Germania si atunci nu mai aveti nevoie de niciun acord de parasire a tarii din partea tatalui. Elnu poate renunta la drepturile de tata, asa cum va exprimati, dar poate fi de acord cu custodia (autoritatea parinteasca) exclusiva a dv.
@Claudia-Elena Mardare
cred ca m am exprimat destul de corect cand am spus că acest copil nici macar nu-l intereseaza . are o altă familie si nu a dorit vreo data sa o cunoască pe fetiță .. cu iesitul din țară da sa rezolvat prin simpla hartie cu domiciliul copilului din germania .. dar dacă pasaportul fetiței ă expirat tot la tatăl neinteresat trebuie să apelez . căci si aici trebuie să si dea acordul .
@CLAUDIU LASCOSCHI
avocații din românia bineinteles .. cea mai mică suma pe care am auzit-o ă fost în jur de 3 mii de euro ... de parca miile de euro cresc in copacii germani .. ma gandesc ca ar trebui sau poate chiar exista o modalitate sa nu mai fie cazul de judecată din moment ce el e de acord cu totul ..
tatăl poate da o declaraţie la notar că este de acord cu eliberarea paşaportului pentru copil de azi până în 1-12. 2025 sau ce an doriţi dvs.Nu aveţi nevoie de avocat.