avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritate parinteasca exercitata numai de un parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritate parinteasca exercitata numai de un parinte

Buna ziua, am o situatie exceptionala si nu stiu cum sa procedez: sunt casatorita, am cu sotul meu un copil si de 2 ani sotul a cazut la pat fiind bolnav de o boala extrem de rara in lume. El e in Italia ,la tratament de 2 ani si eu cu copilul in RO. Nu pot pleca cu copilul la el ptr ca sotul nu poate semna/scrir sa imi faca chemare acolo. El are buletin si de Ro si de Italia-pe cel de acolo scrie in dreptul pozei ca nu poate semna. Sotul e in grija socrilor si ei nu au timp sa se ocupe de dermersuri in instanta/mers la consulat . Ce pot face eu sa pot lua putea pleca din tara cu copilul nostru?nu exista vreo exceptie prin care pot lua deciziile astea singura?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:59, 19 Aprilie 2017
Cereţi urgent în instanţă suplinirea semnăturii soţului; puteţi cere şi prin Ordonanţă preşedinţială.
Ca dovadă, depuneţi actele medicale, copia de pe cartea sa de identitate din Italia şi orice dovezi care pot convinge instanţa de necesitatea admiterii suplinirii semnăturii soţului.
Da, pe calea ordonantei presedintiale cu acte doveditoare si martori puteti obtine.
Ar dura insa probabil vreo o luna si jumatate sau mai putin in functie de mai multe aspecte.

Puteti incerca si o ordonanta presedintiala fara citarea partii si aceasta se poate judeca in 2-3 zile.
Daca aveti acte medicale clare aveti sanse sa obtineti castig de cauza.
Ar fi bine sa aveti si avocat daca se poate pentru ca este dificila aceasta procedura in termen de 2-3 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Cum sa obtin o decizie judecatoreasca care sa suplineasca acordul tatalui? valentinau valentinau Am un copil de 1,9 ani.Sintem in proces cu tatal lui italian, aici in Romania. Din luna octombrie 2013 a fost stabilit domiciliul copiluli la mine, el avind ... (vezi toată discuția)