avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... operatie copil 8 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

operatie copil 8 ani

Am un baietel in varsta de 8 ani pe care trebuie sa il operez ...am facut deja o interventie acum 3 luni pentru care am solicitat 6zile liber de la serviciu ...acum pentru cea dea doua am din nou nevoie iar patronul mi-a spus ca nu se mai poate si sa imi dau demisia ..noi mamicile cu copii peste sapte ani oare nu avem drepturi ...lucrez la aceasta firma de aproape 4 ani . Multumesc .( Diana )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 20 Aprilie 2017
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Dar intrebarea mea este daca este intradevar legal ceea ce el face ...adica daca ceea ce face nu este un abuz ! Nu am alta cale de a sta aceste zile in spital cu cel mic fara ca sa renunt la munca ?
Citez din raspunsul precedent : angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.

Prin urmare, nu are niciun suport legal atitudinea angajatorului.

Puteti intra in concediu medical, dupa care asteptati decizia angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia llululiliana llululiliana Bună ziua ! Soțul meu este sofer de tir . Are contract de muncă în Romania la o firmă de transport, cu sediul în Lugoj, însă prestează muncă în ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Liana-Gabriela Liana-Gabriela Ma poate obliga patronul sa îmi dau demisia cu art.79 (1) din codul muncii cu preaviz ,dacă eu doresc sa plec plec plin articolul 55 ? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia ... 2006 2006 Buna ziua. Firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia deoarece se face trecerea de la o firma la alta,dar este același patron. Ei spun că nu vor ... (vezi toată discuția)