avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Situație cu concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Situație cu concediu creștere copil

Bună ziua. Doresc să vă adresez o întrebare: pentru o persoană care a lucrat și o perioadă în străinătate, căreia i s-a acordat stimulentul de creștere copil în 85% din valoarea salariilor realizate, dacă între timp i se va mai naște un copil, cum se va realiza calculul pentru ulterioara indemnizație. Nu reușesc să găsesc un răspuns concret. În speranța că voi primi un răspuns din partea dumneavoastră, vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ramo029 , utilizator 08:35, 20 Aprilie 2017
Indemnizatia pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.(n.m., 1233 lei)
Vă mulțumesc mult pentru răspuns și promptitudine. Aceste lucruri le-am înțeles, ceea ce nu am priceput este legat de nașterea celui de-al doilea copil în perioada când este acordată acea indemnizație pentru primul, la cel de-al doilea se oferă 85% din indemnizația anterioară?!?
Daca cel de-al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.

Pe perioada de suprapunere se va primi in plus (pe langa indemnizatia pentru CCC1) o suma egala cu 85% din salatiul minim brut pe economie (1233 lei).
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult pentru clarificări, uff... legile acestea sunt făcute să fie înțelese doar cu multă muncă! Vă doresc o zi frumoasă și mult succes în tot ce aveți de întreprins!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestrea copilului florinaalina florinaalina buna!sunt in concediu pentru cresterea copilului si sunt insarcinata a 2 oara o sa nasc mai repede cu aproape 2 luni...prima indemnizatie imi expira in martie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil danyfear danyfear buna ziua problema mea este urmatoarea, desi am cautat pe internet raspuns, nu am gasit daca primesc indemnizație pentru primul copil, dar cand acesta ... (vezi toată discuția)
Ccc, insarcinata din nou Nicoleta predescu Nicoleta predescu Bun ziua...eu sunt in ccc ... copilul face in 15 dec. 2 ani si sunt insarcinata ..dar am ca termen inceputul lui noiembrie.cum procedez pt continuarea ccc (vezi toată discuția)