avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Italia

Buna ziua,

Apelez la bunavointa dvs pt a lamuri o situatie:

O doamna a depus anul acesta dosarul de pensie in Romania, pt limita de varsta (60 ani si 6 luni), asteapta acum decizia. A lucrat in Italia cu norma intreaga 6 ani si a beneficiat de somaj 1an si 4 luni.
1.Poate lua pensie din Italia cf legilor celor doua tari dupa 6 ani de cotizare?
2.Care este varsta de pensionare pt doamne in Italia?
3.Somajul este considerat vechime in Italia?
4.Care este procedura de depunere a documentelor pt pensia din Italia, ce documente sunt necesare si unde trebuie depuse?

Va intreb pe dvs pt ca oriunde am merge la orice ghiseu primim raspunsuri contradictorii, ba se poate numai din Romania, ba nu se poate si trebuie sa mergem in Italia, ba ne pune sa ne interesam de varsta de pensionare din Italia. Nu mai intelegem nimic. Ce si cum trebuie facut?

Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragos1109 , utilizator 19:31, 19 Aprilie 2017
Cititi aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

Pensie comunitară 2016: Cum obţii pensie şi pentru perioadele lucrate în Italia și alte ţări europene
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din olanda gheorghisan gheorghisan Buna seara.intentionez sa merg la munca in olanda .Voi avea contract cu firma olandeza , se vor plati taxe pt mn si voi fi inregistrat la primaria lor.Dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitară Speranta2609 Speranta2609 În cât timp trebuie să se răspundă cererii de pensionare? În 14 februarie a fost trimisa în România solicitarea documentelor pentru calculul pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensiile din italia vasya v vasya v Am 10 ani lucrati an italia.Pot beneficia de acesti ani an romania?An romania am lucrati 24 ani.Multumesc. (vezi toată discuția)