avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune sau ocupare abuziva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune sau ocupare abuziva

Buna ziua!

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea chestiune: in apropierea proprietatii mele exista un teren cu acces printre proprietatea mea si o alta proprietate. Terenul a fost folosit ca gradina in ultimii ani de un vecin. In luna februarie a venit un alt individ care locuieste pe aceasta strada si a zis ca el este proprietar acolo, aratand o hartie din care reiese ca a achitat o parte din impozitul restant pe acest teren. Vecinul care a lucrat gradina in ultimii ani a depus actiune de uzucapiune in toamna anului trecut. In luna martie si individul care a achitat impozitul a inaintat actiune de uzucapiune. Instanta i-a anulat cererea cu drept de reexaminare. Mai mult, acelasi individ a demolat o casa care era pe acel teren, a adus pamant, pietre si a indreptat terenul, a taiat o mare parte din pomi.

In plus individul care a platit impozitul se lauda ca el are relatii si pile si ca el este proprietar acolo. Mie mi-a cerut sa mut gardul pentru am intrat 50 de cm in aleea de acces, fara sa prezinte niciun act justificativ, sau act de proprietate. Eu asa am achizitionat proprietatea, in plus am facut o ridicare topo din care reiese ca acea delimitare este in regula. Ma ameninta ca imi darama gardul ca el vrea sa intre cu un buldoexacavator acolo sa sape fundatie pentru casa.

Intrebarile mele sunt:

ce se intampla atunci cand pe acelasi teren sunt introduse actiuni de uzucapiune de persoane diferite, in perioade diferite?

cum si unde poate fi reclamat acest individ si scos de acolo - nu-l opreste nimeni si ameninta pe toata lumea ca el are relatii soi oricum afla cine il reclama.

in ce temei sau cum legal imi poate darama acest individ gardul.

Imi cer scuze daca subiectul meu poate amesteca 2 topicuri, insa sunt legate intre ele si nu vad cum as putea sa le despart.
Cel mai recent răspuns: Ellena_Radu , utilizator 20:25, 19 Aprilie 2017
Buna seara,
1. Anularea unei actiuni cu drept de reexaminare se poate dispune fie pentru neplata taxelor de timbru fie pentru neindeplinirea, in termenul acordat de instanta, a unor obligatii dispuse de aceasta.
2. Cu privire la doua actiuni in uzucapiune, cine va avea castig de cauzz, e greu de spus avand in vedere ca nu am vazut probele depuse in sustinere la dosare.
3. Cu privire la DARAMAREA gardului, anuntat-l ca daca nu se potoleste cu amenintarile va veti adresa parchetului cu plangere penala pentru amenintari, art. 206 C.P..
4. Daca va trece la distrugere atunci va trebui sa va adresati parchetului pentru distrugere (art. 252 C.P.).
5. Pentru a-l linisti puteti sa va adresati instantelor civile pentru actiune in granituire, art. 560 Cod Civil.
Va multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare si granituire? oanaiasi oanaiasi Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema: Sunt proprietara unui teren de 500 mp (contract de vanzare-cumparare). La una din ... (vezi toată discuția)
Gardul vecinului e pe proprietatea mea georgeandrei georgeandrei Dupa 12 ani de procese, recent am castigat definitiv granituirea dintre proprietatea mea si a vecinului. Hotararea s-a pus in executare, executorul marcand ... (vezi toată discuția)
Cale de atac. cezarserv cezarserv Buna ziua. As dori sa stiu ce pot face contra unui vecin care si-a cumparat un teren langa terenul meu, isi construieste o casa si distruge gardul meu? Ce ... (vezi toată discuția)