avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gardul vecinului e pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gardul vecinului e pe proprietatea mea

Dupa 12 ani de procese, recent am castigat definitiv granituirea dintre proprietatea mea si a vecinului. Hotararea s-a pus in executare, executorul marcand punctele pe unde trece hotarul si infigand tarusi. In urma executarii, s-a constatat ca gardul construit de vecin, in timpul celor 12 ani de procese, e in parte (cu tevi si fundatia de ciment a acestora, de 30 cm in diametrul, pe terenul meu. El nu vrea sa-si demoleze gardul, desi l-am notificat in scris iar executorul spune ca el a fost mandatat doar sa puna in executare aliniamentul, nu sa urmareasca indepartarea gardului de pe terenul meu. Vecinul ma ameninta cu plangere pentru distrugere daca dezafectez eu elementele gardului. Desi, repet, acestea sunt pe terenul meu! Intrebarea este dca exista vreo modalitate legala de a-l obliga pe vecin sa-si ia gardul, alta decat actiunea in instanta, care va dura 2 ani. Si daca, in cazul in care daram eu elementele gardului, chiar risc sa fiu tras la raspundere pentru distrugere. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:23, 16 August 2017
Formulati actiune civila ptr.obligatia de a face conf.art.1527-1528 NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzurile vecinului! lorincz.stefan lorincz.stefan Cui trebuie sa ma adresez in cazul abuzurilor vecinului? De ani de zile dirijeaza apa de pe constructii in gradina noastra,ierbicideaza dealungul gardului ... (vezi toată discuția)
În caz de distrugere și furt în desfășurare se poate apela 112? noi am făcut acest lucru dar nu s-a întâmplat nimic, ba chiar am fost avertizați că vom fi amendați gaby_2006ro gaby_2006ro In conditiile unei distrugeri si ale unui furt in curs se poate apela 112? Noi am facut acest lucru, cand vecinii nostri distrugeau si furau elemente din ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre vecini oldestwolf2000 oldestwolf2000 Buna seara ! Am si eu o intrebare. Am avut in spatele imobilului meu, ce se invecineaza cu al vecinului meu (aproximativ spate in spate) un gard din lemn ... (vezi toată discuția)